Afrikai magyarok bukkantak fel a Sólyom Airways környékén

gazdaság
2013 november 11., 20:10

Eddig főleg afrikaik egészségüggyel foglalkozott az a Charity March, ami most megvásárolja magának a hányatott sorsú légitársaságot. Az Origónak nyilatkozott Welsz Tamás, a cég ügyvezetője, aki elmondta azt is, hogy a Charity March mögött magyarok állnak, akiknek a szíve Magyarországért dobog.

Az állítólagos új tulajdonos azt is elmondta a lapnak, hogy

  • decemberben két géppel indulnának
  • átvilágítás jön, utána kiderül, hogyan bővülnek majd
  • napokon belül bejegyzik hivatalosan is a céget tulajdonosként, hónapja zajlanak a tárgyalások
  • a vételár üzleti titok

A Charity March a cégadatbázis szerint 2009 óta létezik, Welsz Tamás mellett Horthy Andrea volt még feltüntetve tulajdonosként, mindketten ugyanarra a bissaui címre vannak bejelentve. Szeptember óta a CM rendelkezik egy Seychelle-szigeteken bejegyzett céggel is.

A Charity March honlapja szerint afrikai segélyakciók szervezésében érdekelt, az Origó pedig felfedezte azt is, hogy a tulajdonos Welsz az idei Budapest-Bamako ralin egy hírben Bissau-Guinea meghatalmazott magyarországi nagyköveteként tűnt fel, de a külügyminisztérium adatbázisa szerint nincs hazánknak nagykövete az országban.

Az igazat megvallva mi már egy ideje meglehetősen nehezen tudjuk csak követni mindazt, ami a Sólyom Airways körül történik. Hogy ez minden idők legalulértékeltebben zseniális üzleti húzása, vagy pedig egy tényleg soha korábban nem tapasztalt baleksággal párosított pénzmosási kísérlet, azt majd az idő eldönti, de hogy remek filmet lehetne forgatni az eddig történtekből is, abban biztos vagyok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt