Öt (5) dolog, amit nem tudtál Kálmán Olgáról

Média
2013 november 14., 13:04
comments 32

1. Pálffy műsorvezetőtársa lehetett volna a TV2-n

Háromévnyi Inforádiót leszámítva Kálmán Olga mindig is tévés volt. A kilencvenes években a Magyar Televízióból, 2003 óta pedig az ATV-ről ismert, de alakulhatott volna ez máshogy is. Az inforádiós időszak vége felé próbaadásra ment a TV2-höz, ahol az akkor még tévés, azóta kereszténydemokrata képviselő Pálffy Istvánnak kerestek női híradóstársat.

Elég hamar kiderült, hogy Kálmán Olga túl domináns a páros műsorvezetős felállásra. Ráadásul a meghallgatás egy idő után frizuravitába fordult, mert a Tv2-nél szőke, rövid hajat akartak volna az akkori barna, hosszabb helyett. Legyen frufru, ne legyen frufru, kicsit komolytalan volt az egész tárgyalás. Végül nem is lett semmi, és nem sokkal később az ATV-hez igazolt.

2. Nem lehet zavarba hozni egy csokifasszal

És nem, ez nem a Fekete Pákó-féle legendás csokifasz, hanem egy másik. Egy mikulásos. Ez még az inforádiós évek alatt történt a kétezres évek elején, ahol az akkori csapat (benne többek között Mong Attilával és Obersovszky Péterrel) sokat szórakozott azzal, hogy minél lehetetlenebb körülmények között produkáljon hibátlan élő adást.

Volt, hogy Kálmán Olga bezárkózott a stúdióba, hogy ne zavarják, erre a kollégák egy kolbásszal kezdték verni kívülről az üvegajtót. És olyan is előfordult, hogy élő adás közben letettek elé egy csokifaszt azzal a kérdéssel, hogy illik-e ilyet ajándékozni egy nőnek. A műsoron állítólag semmi sem érződött.

Máskor viszont önmagát zökkentette ki. Egyszer népszokás helyett véletlenül népszopást mondott egy műsorban, amit azzal tetőzött, hogy többször kijavította élő egyenes adásban:

Nem népszopás, hanem népszokás, tehát nem szopás, szokás.

photo_camera Itt épp nem került elő semmi ilyesmi. Botos Tamás képe

 

3. Kétszer akarták kormányszóvivőnek

Mindkétszer a Gyurcsány-kormány alatt. Először még 2004-en, amire nemet mondott, de ő javasolta a volt népszavás László Boglárt, akiből miniszterelnöki szóvivő lett. Aztán 2007-ben újra, azzal a szöveggel, hogy van valaki, akinek még soha senki nem tudott nemet mondani egy tárgyaláson. Elment a találkozóra, Szetey Gábor, a Miniszterelnökség akkori hr-államtitkára volt ott, aki arról beszélt, hogy kommunikálni kell a reformokat. Rögtön nemet mondott.

4. Sms-mániás, ezzel csinál irgalmatlan számlát az ATV-nek

Kedvenc kommunikációs formája az sms. Erről többféle történetet is hallottunk, volt, aki azt mondta, hogy akár teljes cikkeket is képes volt bemásolni, és üzenetben elküldeni, az ATV-hez pedig rendszersen gigantikus mobilszámlák érkeztek. Ő maga az sms-mániát ugyan elismerte, de azt mondta, a teljes cikkek helyett linkeket küld. Legalábbis most már.

kalmanolga_2

5. A Mogács-interjúban előkerült használt rágó pedig nem másé volt, mint

A Youtube-on az egyi legsikeresebb Egyenes Beszéd a 2010-es interjú Mogács Dániellel, a Kétfarkú Kutyapárt hetedik kerületi jelöltjével. Ennek híres jelenete, amikor Mogács egy rágót talál az asztal alá ragasztva, amit elő is vett onnan. A műsorvezető akkor annyit mondott, hogy az MDF polgármesterjelöltje ült ott előtte.

mogacs

Ami igaz is volt, csak éppen nem ő hagyta ott a rágót. Hanem Kálmán Olga. Ehhez pedig kellett egy baleset. Egy sonkafelvágottban lévő csontszilánk.

Nem sokkal korábban éppen egy ilyenre harapott rá, amitől eltört egy foga, amit ki is kellett húzni. Volt, hogy bedagadt szájjal, vagy vérző arccal ült be műsort vezetni, és hogy mentsék a menthetőt, megcserélték a stúdióban az ülésrendet, hogy ne a feldagadt profilja látszódjon jobban.  Az viszont a szokásai közé tartozott, hogy sokszor ragasztotta a rágóját az asztal aljára. Ez történt akkor is, de elfelejtette, hogy közben átült egy másik helyre. Mogács pedig megtalálta.

(Ez még mindig nem a beígért Kálmán Olga-featúra. Az majd később jön. És azt tudta-e ön, hogy melyik politikus ajándékozott neki fehérneműnek látszó tárgyat adás előtt?)

Botos Tamás-Erdélyi Péter-Plankó Gergő

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.