Na, ki járt egyedül jól a rezsicsökkentéssel? Hát persze, hogy a gazdagok!

gazdaság
2013 november 21., 9:37

Hát persze, hogy a gazdagok. A GKI kutatása szerint a rezsicsökkentés harmada a leggazdagabb tíz százaléknál landolt. Közben viszont egy csomó dolog ára emelkedett, ami a legszegényebb nyolcvan százalékot érintette.

gki

Az e-útdíj hatása, a tranzakciós adók, a drágább telefon és tévé, a cigaretta és az alkohol drágulása a szegényeknek ártott a legjobban. A rezsicsökkentés annyira nem meglepő, mert a gazdagoknak a rezsije is több, ezért spórolni is többet fognak rajta. A fenti ábra viszont azt mutatja, hogy összesen sokkal többet költöttünk 2013 első tíz hónapjában, mint korábban.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt