Sebestyén Balázsék lendületesen buzizták a lányok ingyenes bulizását megfúró aktivistát

media
2013 november 25., 18:01
  • Nem az van, hogy a pasikra gerjed?
  • Nincs elég ideje, hogy otthon maszturbáljon.
  • Úgysem csajozik!
  • Na ki mondta ezt kire?

A lányok ingyenes buliztatásának gyakorlatát az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál megtámadó Teczár Szilárd volt a témája az ország egyik leghallgatottabb rádiós műsorának ma reggeli adásának. Sebestyén Balázsék főleg Teczár fényképéből kiindulva értelmezték a mostani döntést.

A 19 perces beszélgetés alatt repkedtek a nem is annyira burkolt buzizások:

Megnéztem ezt a Teczár Szilárdot, a képe alapján mindent értek. A lelki mozgatórúgó már megvan, a fotó alapján azt gondolom, ő akart ingyen bejutni a helyekre.

Sebestyén egy óvatos kérdésig is eljutott:

Nem az van, hogy Szilárd a pasikra gerjed? Csak kérdezem, nem állítom. Nem lehet, hogy csak zavarta a sok nő?

- lavíroztak a műsorvezetők vihorászva, majd megállapították újra, hogy Teczár valószínűleg úgysem csajozik.

Sebestyén Balázs és Vadon János a maguk szerény eszközeivel a műsor második felében próbálták megérteni az EBH döntését, de nem jutottak messzire:

ahol jókedű csajok vannak, ott egyetlen férfi sem jár rosszul.

Majd áttértek arra, hogy egy huszonéves egyetemista egyáltalán minek foglalkozik ilyenekkel:

Mit csinált most? Kiszúrt most x százezer nővel, az egyenjogúságra fogva, csak azért, mert nincs elég ideje, hogy otthon maszturbáljon.

(via ATV)

A műsor végén még próbáltak felolvasni smseket is, de ez nem ment könnyen, mert például az egyik hallgató azt írta, hogy a panaszosnak még biztos nem volt nője, ez meg annyira viccesnek bizonyult, hogy a röhögéstől megakadtak az olvasásban.

Ez a beszélgetés arra biztos jó volt, hogy aki esetleg túlzásnak találta Teczár fellépését, ezt a két tahót hallgatva könnyen átbillenhet a másik oldalra.

Teczár maga is válaszolt a műsorvezetőknek a MaNcs-ban, többek között azt írva, hogy

a Magyarország egyik legnépszerűbb rádióműsorában legitim érvként hangozhat el a „nincs igazad, mert buzi vagy” állítás

és hogy

A közel húszperces blokk egyébiránt szórakoztató módon igazolja vissza érvelésem helytállóságát, vagyis hogy a Doboz belépőrendszere tényleg az alárendelt szerep felé tolja a nőket (a csajozás szinonimájaként hangzik el például a vadászni kifejezés, egy valahonnan előrángatott női kolléga pedig azt ecseteli, hogy aki ilyen helyet választ, az szeretné, ha pénzes pasik szednék föl.

a Dobozzal indult

Teczár Szilárd május végén fordult az ombudsmanhoz, majd mivel az nem volt illetékes, az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, hogy szerinte diszkriminatív az, hogy vannak szórakozóhelyek, ahol a férfiak pénzért mehetnek csak be, míg a nők ingyen.

Az EBH most Teczárnak adott igazat, és harminc napot adott a Doboznak, hogy hagyjon fel a gyakorlattal. Az ügyből pedig könnyen precedens lehet.

Teczár a döntés után a Magyar Narancsba írt publicisztikájában érvelt a lépése mellett, többek között arra hivatkozva, hogy az eddigi gyakorlattal

Bizonyos fiúkban megerősödhet az a képzet, hogy ha ők fizettek valamiért, akkor ellenszolgáltatásra is jogosultak, a lányokra pedig hajlamosak lesznek úgy gondolni, hogy ha már ingyen jöhettek be, nyújtsanak is valamit. Nem állítom, hogy az összefüggés szoros vagy meghatározó, de ez a gondolkodásmód – melyet a beléptetési rendszer legalábbis nem ellensúlyoz – hozzájárulhat a szörnyű leitatós-belekeverős-megerőszakolós esetekhez is

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.