Példa nélküli magyar összefogás Szlovákiában

külföld
2013 november 28., 10:55

A rivalizálást félre téve együtt tiltakozik minden szlovákiai magyar szervezet a szlovákiai oktatás helyzete, különös tekintettel a kisiskolák ellehetetlenülése miatt. Ez utóbbi különösen hátrányosan érinti a szórványban élő magyarságot, mert jellemzően oktatási intézményeik ebbe a kategóriába tartoznak.

Talán a rendszerváltás óta nem volt rá példa, hogy minden szlovákiai magyar szervezet együtt tiltakozzon. Most december 4-én ez is megtörténik. A Csemadok, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége, a Magyar Koalíció Pártja és a Híd-Most magyar-szlovák párt közösen vonul a szlovák parlament, a Nemzeti Tanács pozsonyi épülete elé.

A tiltakozásra azért van szükség, mert a szlovák szakhatóság a példa nélküli összefogás ellenére sem volt érdemben egyeztetni a magyar szervezetekkel Dušan Čaplovič iskolaügyi miniszter javaslatáról. (Via Bumm.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.