Majdnem elsüllyedtek a óceánjáró magyar kajakosok

sport
2013 november 29., 17:38
comments 14

Újra visszafordultak az óceán átevezésére vállalkozó magyar kajakosok. Facebook-oldalukon nem részletezett technikai problémára hivatkoznak, míg az Algarve Daily News arról számol be, hogy tegnap 16.30 perckor kapott a portugál parti őrség segélyhívást a párostól, hogy víz került a hajójukba.

Két óra múlva, Vila Real de Santo Antoniótól 40 kilométerre délre talált a lassan süllyedő és sodrodó kajakra a mentőhajó. A mentés elég nehézkesen haladt, reggelre értek partot.

Legutóbb hétfőn fordultak vissza, akkor a víztisztitójuk ment tönkre.

UPDATE:

A csapat facebook oldalán ismét a vízkészítő berendezés hibájáról számol be, amit a nyílt óceánon nem tudtak megjavítani. Visszafordultak, a legközelebbi portugál partszakasznak indultak, de a rossz szélirány és hullámzás miatt több órányi evezés után sem haladtak, mentést kértek. A beszámoló szerint közvetlen életveszélyben nem voltak. A műszaki problémákat és a kedvezőtlen időjárási előrejelzés miatt a csapat az óceánátevezést feladta. Jövő ősszel szeretnének újra probálkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.