Milliós kártárítést kaphatnak a most kirakott trafikosok

gazdaság
2013 november 29., 12:28

A tegnap megjelent, és holnap hatályba lépő kormányrendelet szerint a 2500 m²-nél nagyobb eladóterű bevásárlóközpontokban, hipermarketekben illetve a benzinkutakon működő trafikok csak 2014. május 31-ig működhetnek.

A fenti helyek környékén (parkolóban, parkban) sem működhetnek trafikok, azok sem, amik a vámhatósági engedélyt egyébként megkapták.

Az Index szerint 2,5 milliós kártérítést is kaphatnak azok, akiket most kiraktak. Korábban ugyanis beleírták a szerződésekbe, hogy ha idő előtt és nem a trafikok hibájából egyoldalúan megszüntetik azt, akkor az államnak kártérítést kell fizetnie. Ez valószínűleg azért volt, hogy a trafikjogokat egy következő kormány ne tudja csak úgy elvenni.

A kártérítést a koncessziós díj arányában kaphatják, amit pedig a település lélekszáma alapján fizetnek be. Ez Budapesten a legmagasabb, tehát itt kapják a legtöbb kártérítést is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.