Hajléktalannak öltözött a mormon püspök, saját hívei elküldték a templomból

2013 november 30., szombat 13:23

David Musselman Utah államban, Salt Lake City városában teljesít püspöki szolgálatot a mormon egyházban.  Furcsa kísérletbe kezdett, hajléktalannak öltözött, és úgy látogatta meg vasárnap a gyülekezet templomát. Annyira komolyan vette a feladatot, hogy egy sminkmesterrel még maszkot is készítettet, amiben a családtagjai sem ismerték fel.

puspok

Nem kéregetett, csupán hálaadás alkalmából köszöntötte a templomban lévőket. Öten felszólították, hogy távozzon. Egykét ember akadt, aki adott neki némi aprót, de az emberek többsége csak közömbösen nézte őt.

A legfontosabb üzenet, amit szerettem volna ezzel átadni, hogy nem szabad ennyire gyorsan ítélkeznünk

- mondta el Musselman püspök a helyi kábeltévének.

Musselman annak viszont nagyon örül, hogy a gyülekezetbe járó gyerekek mind rendesek voltak vele, amikor azt hitték, hogy egy hajléktalan.

A mise közben ment előre a szószékhez, és leplezte le magát. Elmondása szerint elég nagy sokkot sikerült előidéznie. Nem megszégyeníteni akarta a híveket, csak emlékeztetni őket arra, hogy legyenek rendesek egymással. (via NOL/StarTribune)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt