A Hungaroplakát elküldte az indexes Dezső András emailjét a kuruc.infónak

Média
2013 december 10., 19:59
comments 40

Gusztustalan fordulatot vett a kuruc.info óriásplakátjának ügye.

  • Az Index megírta, hogy a kuruc.infót óriásplakáton hirdetik Budapesten, és a felület a Hungaroplakát nevű, MSZP-közelinek tartott cégé.
  • A lap újságírója levélben érdeklődött a Hungaroplakáttól, ami közölte, hogy eltávolítja a rasszista, uszító kuruc.info hirdetését.
  • Két órával később a kuruc.infón megjelent egy Dezső Andrást zsidózó cikk (az ilyen cikkek a náci oldalnál gyakorlatilag mindennaposak), benne Dezső András teljes emailje, amit a Hungaroplakátnak küldött. A kuruc.info rá is küldte a trolljait Dezsőre a Facebookon, és közölték a telefonszámát is.
photo_camera Dezső András (Fotó: Indexvideó)

Az email nem kerülhetett a kuruc.infóhoz máshonnan, mint a Hungaroplakáttól, mondta Dezső András a Cinknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.