Eredeti pecsét virított N. Gábor halotti bizonyítványán

Tbg
bűnügy
2013 december 17., 13:04
comments 2

A Blikk kedden megírta, egy magát halottnak nyilváníttatott férfi után ment a TEK, amikor lövés dördült a Ferenciek terén. Mint kiderült a csalás miatt körözött férfi hamis papírokkal, magát halottnak nyilvánítva próbált eltűnni a hatóságok elől.

A hírből az is kiderült, hogy a XII. kerületi önkormányzat adta ki a halotti anyakönyvi bizonyítványt. Rákérdeztünk, hogy ez hogyan sikerült, ezt válaszolta az önrkományzat:

N. Gábor halálát felesége jelentette be a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Csoportjánál szabályosan kiállított, eredeti pecséttel ellátott halottvizsgálati bizonyítvánnyal, valamint a megfelelő igazolványokat is mellékelte.

Az okiratok valódiságát illetően nem merült fel kétség, a halál tényének anyakönyvezésére ezen dokumentumok alapján került sor.

Tekintettel arra, hogy az ügyben nyomozást rendeltek el, Önkormányzatunknak nem áll módjában további információkat közölni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.