Jezic meglógott Hernádi Zsolt állítólagos kenőpénzével

Hosszabb ideig nem lehet most kapcsolatba lépni Robert Jezic üzletemberrel, mert egy zürichi kórházban ápolják. Ezt üzente orvosaival a Hernádi - Sanader ügy koronatanúja. Ez az a nyomozás, amiben a horvátok Interpol-körözést rendeltek el a Mol elnök-vezérigazgatója ellen.

Robert Jezic azt állítja, hogy Hernádi 10 millió euró kenőpénz adott Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek, hogy intézze el, hogy a Mol kapja a menedzsment jogokat az INA-ban. A társtulajdonos horvát állam azóta visszaköveteli e jogokat. Sanader részben ezért most börtönben van, és Hernádit a horvátok keresik. Mindketten tagadják, hogy lett volna ilyen üzlet.

Jezic azt is állította, hogy a 10-ből 5 millió eurót az ő közvetítésével küldte el Hernádi Sanadernek. Tavaly októberben Jezic megígérte, hogy a pénzt a horvát bíróság számlájára átutalja, ez azonban azóta sem történt meg. És most svájci lábadozása miatt el se tudja mondnai, hogy miért nem.

Sanader ügyvédei szerint ez fontos fordulat az ügyben. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.