Orbán törvénysértésre szólította fel Horváth Andrást

2013 december 20., péntek 12:38
55

„Három dologra vagyok kíváncsi ebben az ügyben már elég régóta: ki, mit és mikor követett el?”

– szólította meg Orbán Viktor pénteken Horváth Andrást Brüsszelből, amikor ment az autójához, kifele az Európai Tanácsról.

A Népszabadság tudósítója arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy nem tartja-e megfélemlítőnek a Horváth András elleni rendőrségi eljárást.

Orbán Viktor azt várja, hogy Horváth álljon elő a konkrét vádakkal az adócsalókkal szemben. Csakhogy Horváth már többször elmondta, hogy törvényt sértene azzal, ha nyilvánosságra hozná a nála lévő adatokat. Adótitkot sértene.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna

Éppen azért tartottak nála házkutatást csütörtök reggel, mert egyáltalán nála vannak az adatok. A NAV feljelentése szerint már ez is bűncselekmény. Vagyis ha hallgatna Horváth a miniszterelnökre, és ezeket az adatokat még meg is osztaná a nyilvánossággal, akkor Horváth még nagyobb bajba kerülne.

Ráadásul a csütörtöki házkutatáskor Horváth állítása szerint a rendőrök elvitték a bizonyítékokat, és abból nincs több példánya.

Horváth már többször elmondta, hogy a nála lévő bizonyítékokat átadná az ügyészségnek, illetve kész megosztani egy parlamenti vizsgálóbizottsággal is. Ezek a szervezetek ugyanis kezelhetnek érzékeny adatokat.

Orbán Viktor azt is mondta a Horváth elleni nyomozásról és házkutatásról, hogy a jogalkalmazó hivataloknak a megfelelő rend szerint kell eljárniuk, ehhez nem tehet hozzá semmit.

Néhány perccel korábban azonban határozott véleményt mondott a Kúria devizahitelekkel kapcsolatos határozatáról.

„A Kúria a bankok oldalára állt, de mi maradunk az emberek oldalán”

– mondta, emberellenesnek bélyegezve ezzel egy jogalkalmazó hivatalt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt