Hodorkovszkij nem akar politizálni

külföld
2013 december 22., 09:53
comments 3

A pénteken szabadon engedett volt mágnás, aki most Németországban van, csak akkor tér vissza Oroszországba, ha utána újra külföldre utazhat. Mihail Hodorkovszkij Berlinben nyilatkozott a Novoje Vremja című orosz hetilapnak.

Nem akarja visszakövetelni részvényeit, amelyeket az orosz Yukos (Jukosz) olajvállalatban birtokolt. Az olajcéget, amelynek Hodorkovszkij a főrészvényese volt, az orosz hatóságok 2006-ban 27 milliárd dollár adóhátralék kivonásával csődbe döntötték és felszámolták. Nem tervezi azt sem, hogy beszáll a politikába.

Elmondta, hogy csütörtökön az orosz állami televízió esti híradásából tudta meg, hogy az orosz elnök megkegyelmez neki. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.