Feszült a helyzet a szellemplázában a razzia után

bűnügy
2013 december 23., 15:08
comments 32
  • Lecsapott a NAV a szellemplázára, ahol a 444 rejtett kamerás felvételt készített.
  • Büntetőjogi következményei lesznek az ügynek.
  • Harapni lehet a feszültséget a levegőben, leállt az üzlet.

Közleményt adott ki a NAV arról, hogy illegálisan tevékenykedő kambodzsai árusoknál tartottak ellenőrzést hétfőn. Ez az a szellempláza, amiről a 444 riportja mutatta be, hogy számla nélkül árulják az édességet.

photo_camera Képek: Tbg

 

A próbavásárlást végző adóellenőrök nem kaptak számlát, nyugtát a vásárolt termékekről. A zugárusok azonnali bezárással igyekeztek megakadályozni az ellenőrök helyszíni eljárását, írja az MTI a NAV közleménye alapján.

Ebből nagy büntetés lesz

"A vizsgálat jelenlegi szakaszában is látszik, hogy az ügyben nagy összegű mulasztási bírságot szab ki az adóhivatal. Az ellenőrzés-sorozatnak büntetőjogi következményei lesznek, az eljárást a NAV pénzügyi nyomozói folytatják le."

photo (3)

A távol-keleti árusok illegális tevékenységének felszámolására a NAV az idén csak Budapesten több mint ötszáz eljárást indított, csaknem 12 millió forint készpénzt és több százmillió forint értékű árut foglalt le - olvasható az adóhivatal közleményében.

Feszültség a levegőben

Helszíni tudósítónk, Tbg azt tapasztalta, hogy harapni lehet a feszültséget a levegőben. A pénzügyőrök nem adnak ki semmilyen információt, amíg az eljárás zajlik és érezhetően nem akarták, hogy kép készüljön róluk. Ott pedig, ahol eddig adták-vették a számla nélküli édességet, most teljesen megszűnt az élet.

Találkozott két fiatallal, akik épp a 444 riportján felbuzdulva érkeztek ide, hogy olcsóbb csokit vegyenek, de csalódottan távozniuk kellett.

photo

De az élet így sem állt meg: miközben a járókelőkkel beszélgetett tudósítónk, egy asszony halkan megkérdezte tőle:

Nem akar parfümöt venni?

Múlt heti rejtett kamerás felvételünk a helyszínről:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.