Így kell átadni valami bármit

POLITIKA
2013 december 26., 06:50
comments 39

Még csak a bemelegítésnél járunk a kampányban, de itt van néhány jótanács, hogyan kell átadni valamit egy sikerre éhező képviselőjelöltnek.

Bodó Sándor, Hajdú-Bihar megyei fideszes képviselő, egyben képviselőjelölt. Kisujjában van a szakma, végigcsinált már egy sikeres kampányt. A feladat a következő volt: adjon hírt egy felújításról. Tökéletesen megoldotta, külön dicséret, hogy kommentelte is a képet.

photo_camera Megújultak a vasúti átjárók. A munkálatok rövid ideig okoztak némi kellemetlenséget, de az eredmény ezt feledteti velünk. Forrás: Bodó Facebook-oldala

Tállai András, államtitkár, borsodi fideszes képviselő, szintén jelölt. A feladata a következő volt: a szép, kerek, 775 évfordulóját ünneplő Mezőnyárádon járt. Átadott egy kopjafát is, de kellett még valami. És lett. Sajnos kommentelni elfelejtette, de készült kép belülről is.

photo_camera Forrás: Tállai Facebook-oldala

Hatvan polgármestere a legnagyobb bajnoka az átadásoknak.

Ő volt az, aki bő egy éven belül háromszor is avatási ünnepséget tartott a helyi focicsapat öltözőjében. Mindegyik jól sikerült, és bár értekeljük az ismétléses poént, ő is érezhette, hogy új helyszínt kell keresni.

Talált. Néhány útfelújításon kívül kettőt is, egy óvodai vizesblokkot és még valamit. Különön dicséret azért, hogy egy egész album készült a helyszínen, és nehezen tudtam eldönteni, melyiket emeljem ki, bár jó lett volna megtudni, ki kicsoda a képen. A polgármesteren kék nyakkendő van.

photo_camera Talán elsőre nem látszik, de ez az Óhatvani temető felújított ravatalozójának átadása. Kép: Szabó Zsolt Facebook-oldala

Lehet készíteni unalmas képeket egy átadóról, és lehet olyanokat is, amik beleégnek a szavazók agyába.

Tarnai Richárd (szemüveges, középen) kormánymegbízott érzi ezt, egy befejezett, munkahelyteremtő műszaki beruházást tekintettek meg Hernádon a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárral.

atadastarnai

Mi van akkor, ha csak egy olló van, de hárman is szeretnének átadni. Mi lenne? Megoldás!

photo_camera Hoppál Péter Fidesz-szóvivő a megújult Pepitát adja át társaival. Fotó: Hoppál Facebookja

Olyan is van, hogy felújítanak 600 millióért egy fiatalkorúak börtönét, és kicsit túlizgulják, ha jön egy helyettes államtitkár átadni.

A szalagot máshol hoszteszek vagy gyerekek tartják, utóbbiakból Tökölön pont lett volna elég. Az olló pihenőhelye, a díszpárna szép, a szalagot pedig végül egy leleményes, nem hivalkodó módszerrel sikerült kifeszíteni.

photo_camera Forrás: Tarnai Richárd kormánymegbízott Facebookja, de a képről ő szerényen lemaradt, Tóth belügyi helyettes államtitkár vágott csak. Lehet, nem volt elég díszpárna.

A szervezőknek mondjuk elég sokmindenre oda kell figyelni. Érdemes például jól láthatóan megkülönönböztetni az átadókat, a velük érkezőket és az érdeklődöket egymástól.

Egy dobogó arra is jó, hogy a nagy tömegben hátul is lássák, ki ad át. Amíg az IKEA-ban nem lehet kapni könnyen szét- és összeszerelhető pódiumokat, addig ajánljuk ezt a megoldást Gilvánfalváról, ahol Tiffán Zsolt átadott a közfoglalkoztatottak által saját maguknak épített nyolc családi házat.

photo_camera Tiffán Zsolt Facebook-oldaláról.

Játszóteret átadni mindig hálás, bár az alap, hogy rendeljünk ki oda sok gyereket. Persze ha tartunk az érzékenykedő szülőktől, attól még mehet a dili.

photo_camera Simóka György Kevermes fejlődik facebookos albumából.

Ha valami még nincs kész, azt is meg lehet ünnepelni, ha elkezdik, hogy egyszer meglegyen, és át lehessen adni.

Ez kicsit több logisztikát igényel, mert egy kis luk köré gyűlnek sokan. Itt tényleg aranyat ér a rutin, például ha levesszük a munkaterületen kötelező sisasokat egy rövid pillanatra, hogy minden odahajolhasson. A sisak előnye: látszik, hogy itt bizony munka folyik.  A hátránya: nem látszik, hogy ki malterozik.

photo_camera Budai Gyula Szekszárdon alapkövet rak le.

Van ám erre is nagyszerű megoldás. Fazekas Sándor agrárminiszter mutatta be, igazi profi módszer egy hatkezes alapkőletételhez.

photo_camera Fazekas és társai

Azt persze tudtuk, hogy a miniszter igazi nagypályás, ha átadásról van szó. Íme, akár egy villanyszekrényt is megszalagoz és átvág, ha a tanyák villamosításáról van szó.

photo_camera Kép: kormany.hu

Egy ügyes megoldás, ha csak egy utcasarkot adunk át, akkor is tereljük magunk mögé az érdeklődőket.

photo_camera Hoffmann Tamás újbudai polgármester jelentős érdeklődés mellett adta át a Nedvecár utca felújított szakaszát. Hoffmann Tamás Facebook-oldala

Szászfalvi László erős versenyző. Elkövetett egy bődületes bakit, de aztán olyat javított rajta, hogy ihaj.

Önök szerint itt például mit adott át a szembefény miatt alig felismerhető politikus (jobbszélen)? A frissen festett parkolóhelyet? A napsütést?

photo_camera Új ügyeleti autó érkezésének örülnek hárman Csurgón, köztük Szászfalvi László. Forrás: Újabb közös siker album

Nade ami március 15-én történt, arra nincsenek szavak. Akkor volt az óriási hóesés, de ha le van kötve egy program, akkor nem illik cserben hagyni a szavazókat. Kint tombol a vihar, de a felavatására váró Petőfi-szobrot behozni nem lehet, mert az oda van rögzítve.

photo_camera "Az időjárásra tekintettel a szobrot digitálisan-kivetítőn leplezték le, majd megkoszorúzták." Innen.

És még egy klasszikus hiba. Ne hagyjuk, hogy konyhaátadáson leöltözzenek minket, követeljük meg a többi résztvevőtől is a szürke, de legalábbis nem feltünő öltönyt.

photo_camera Földesi Gyula fővárosi képviselőjelölt, sajnos ki kell írnunk, hogy balra. Forrás: Facebook

Végül a különdíjas, minden idők legnagyobb átadási képe. Kár bármit magyarázni rajta.

photo_camera Csatorna-átadás a Darusziget utcában. Aki átad: Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.