Több ezren tüntettek Horváth András mellett

  • A volt adóellenőr most először mondott beszédet politikai rendezvényen.
  • Meghatott és ingerült is volt.
  • Azt mondta, kiderült, hogy a hatalom mindenről tud és a másik oldalon áll.
  • A tüntetés élő közvetítését itt olvashatja el, minden apró rezdüléssel együtt.

Lényegesen nagyobbra sikerült a második NAV-ügyi tüntetés, mint az első próbálkozás. A menet a NAV Széchenyi utcai székházától jutott el az Alkotmány utcáig, ahol a volt adóellenőr beszédet is mondott.

molnar_peter_nav_tuntetes_afacsalas_3

Sokféle tüntető

A néhány ezres tömeg viszonylag sokféle volt, amiből kisebb konfliktusok is adódtak. A szervezők között főleg olyan szervezetek voltak, mint a Hallgatói Hálózat, Az alkotmány nem játék, a Védegylet vagy éppen a TASZ. A résztvevők között ugyanakkor voltak devizahiteles tüntetők és kifejezetten jobboldaliak is. Volt például, aki Árpád-sávos zászlóval érkezett, őt meg is kérték, hogy pakolja el a tüntetés idejére.

Horváth András szerint ugyankkor éppen, hogy jó, hogy sok különféle platform jött össze egy tüntetésre. Tudósítónk szerint a hangulat leginkább a negyedik alkotmánymódosítás ellen szervezett tavaszi tüntetésekre hasonlított.

Meghatott bemutatkozás

Az Alkotmány utcában lépett a színpadra, mappaerdő és nagy taps fogadta (a zöld mappa volt a tüntetés fő szimbóluma).

zdosszie

Érezhetően meghatódva köszönte meg, hogy ilyen sokan megjelentek. Azt mondta, követi az interneten a hozzászólásokat, tudja, hogy ennél sokkal többen állnak mellette.

Amikor előállt az ügyekkel, abban bízott, hogy mivel rendszerszintű problémáról beszélt, ami az előző kormányokat is érinti, a mostani kormányt érdekelni fogja az ügy. Az eltelt idő bebizonyította, hogy a hatalom mindenről tud, és a másik oldalon áll.

Rátörtek egy törvénytisztelő családra

Szerinte szégyenletes, ami azóta elindult. A kormánypárti sajtó hazugságokat terjeszt róla, a kormánypárt blokkolta a bizottságokat,

karácsony előtt pedig a hatóságok egy törvénytisztelő családra törtek rá.

Hogy volt ehhez merszük, kérdezte érezhetően ingerülten, mire a tömeg

maffia, maffia

skandálásba kezdett.

A kisembereket büntetik

Kinek okozok én érdeksérelmet, kérdezte. Legfeljebb az adócsalóknak. És szerinte ez nem csak ő esete, említette Hadházy Ákost, Kishantos ügyét, vagy éppen a 2006-os visszaéléseket.

A unió szégyene is, hogy ez történik.

Szerinte a választások eredményétől függetlenül látszik egyre több embernek, hogy kisembereket büntetik, miközben a valódi bűnösöket futni hagyják.

oligarcha

Sok kisvállalkozás és magánszemély kereste meg az utóbbi időben azzal, hogy tudnak visszaélésekről. Őket arra bíztatta, hogy akár névtelenül is, de hozzák nyilvánosságra ezeket. Üzent a volt navosoknak is: ne féljenek, álljanak elő azzal, amiről tudnak.

A megfélemlított NAV-osok mellett

Horváth András egy koronatanú, az ellene indított hatósági eljárás is igazolja, hogy igaza van

- mondta beszédében a Hallgatói Hálózat-aktivista Ruzsa Rania. Követelik az ÁSZ-tól állításai kivizsgálását. A tüntetés szerinte egyben kiállás is a NAV megfélemlített dolgozói mellett.

horvath_andras_nav_tuntetes_afacsalas_5

A tüntetés végén egy kisebb csoport elment a Dob utcába a Kiemelt Adózók Igazgatóságának épületéhez, de ott masszív rendőrsorfal várta őket.

Az egyik szervező azt ígérte, kér hét múlva újabb tüntetés jön.