Megkezdődhet a kereskedelmi drónok tesztje az Egyesült Államokban

külföld
2013 december 30., 19:08
comments 1

Három amerikai egyetemen, egy reptéren és Nevada állam teljes területén tesztelhetik a kereskedelmi drónokat, jelentette be az amerikai légügyi hatóság, az FAA. A tesztek során nemcsak a gépek képességeit vizsgálják, hanem megalkotnák a kereskedelmi drónrepülés szabályrendszerét és biztonsági előírásait is.

Drónokat eddig jellemzően a hadsereg és a titkosszolgálatok használtak, illetve az Egyesült Államokban a rendfenntartó szervek mellett a mezőgazdasági támogatásokat osztó hivatal is ezzel ellenőrizte a termelőket. De amióta Jeff Bezos, az Amazon vezére reklámműsorrá alacsonyította az amerikai tévézés legnagyobb hagyományú tényfeltáró műsorát, a 60 minutest és bejelentette a drónpostát, azóta felgyorsultak az események.

Mindenki drónt akar. Az ingatlanügynökök így mutatnák be az eladásra kínált birtokokat. A farmerek, akiket eddig csak megfigyeltek, drónokkal permeteznének. És persze az összes csomagküldő felzárkózna az Amazon mellé. (Via BBC, The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.