Deréktól lefelé megbénult fiatal végezheti el agyvezérléssel irányított lábvázzal a kezdőrúgást a 2014-es világbajnokságon

Az idei világbajnokság nyitómeccsén a bénult fiatal egy, az agyával irányított mesterséges külső váz segítségével lesz képes belerúgni a labdába.

A Walk Again projekt egy nemzetközi kutatócsoport munkájának eredménye. Olyan technológiát fejlesztenek, aminek révén az agyműködéssel lehet irányítani az alsó végtagokat támasztó mesterséges vázat. Az agyhullámokat elektródák dolgozzák fel, és vezeték nélküli technológiával viszik tovább a végtag melletti vázba.

via duke.edu

A mozdulatokról a rendszer visszajelzést is küld az agynak, hogy természetesebbnek tűnjön a folyamat. Azaz a szerkezet érzékeli az érintést, a hőmérsékletváltozást, és ezekről vizuális és vibráló jeleket továbbít az agynak.

Még nincs meg az a fiatal, aki majd a kezdőrúgását elvégezheti, egy kis csoportból választják ki azok közül, akik jelenleg a virtuális vázat tesztelik éppen a fejlesztőcsapat számára. (via Gawker)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.