Ellenzi a náci párt betiltását a görög miniszterelnök

külföld
2014 január 02., 06:37

Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök szerint nem kell betiltani az Arany Hajnalt, inkább demokratikus eszközökkel kell küzdeni a neonácik ellen. Ezt úgy értette, hogy az Arany Hajnal vezetőinek letartóztatása bizonyította, hogy az igazságszolgáltatás rendszere működik.

Az Arany Hajnal vezetőit idegenellenesség, uszítás és terrorizmus vádjával tartóztatták le azután, hogy a párt egyik híve tavaly szeptemberben meggyilkolta Pavlosz Füszasz antifasiszta rappert. A párt kilenc parlamenti képviselője ellen emeltek vádat, három vezetőjét letartóztatták.

Az Arany Hajnal a felmérések szerint a harmadik legnépszerűbb párt Görögországban. A legutóbbi választáson 18 képviselőjük jutott be a 300 fős parlamentbe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.