Ellenzi a náci párt betiltását a görög miniszterelnök

külföld
2014 január 02., 06:37

Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök szerint nem kell betiltani az Arany Hajnalt, inkább demokratikus eszközökkel kell küzdeni a neonácik ellen. Ezt úgy értette, hogy az Arany Hajnal vezetőinek letartóztatása bizonyította, hogy az igazságszolgáltatás rendszere működik.

Az Arany Hajnal vezetőit idegenellenesség, uszítás és terrorizmus vádjával tartóztatták le azután, hogy a párt egyik híve tavaly szeptemberben meggyilkolta Pavlosz Füszasz antifasiszta rappert. A párt kilenc parlamenti képviselője ellen emeltek vádat, három vezetőjét letartóztatták.

Az Arany Hajnal a felmérések szerint a harmadik legnépszerűbb párt Görögországban. A legutóbbi választáson 18 képviselőjük jutott be a 300 fős parlamentbe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt