Hivatalos: lesz közös balos lista

2014 január 8., szerda 13:10
163

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon közös sajtótájékoztatójukon bejelentették: közös listát állítanak pártjaik a 2014-es választáson. Az MSZP és az Együtt 2014 októberben már megállapodott arról, hogy egyéni jelölteket nem indítanak egymás ellen. Akkor azonban még úgy volt, hogy külön listát állítanak.

A keddi új megállapodás értelmében a lista is közös lesz. A miniszterelnök-jelöltet az MSZP adja. Ő minden bizonnyal Mesterházy Attila lesz, akit az "összefogás miniszterelnöke" jelzővel reklámoznak majd.

Abban is megállapodtak, hogy előbb a két párt egyeztet a közös lista összetételéről, és utána meghívják a Gyurcsány Ferenc vezette DK-t, hogy ők is csatlakozzanak.

Bajnai Gordon szerint a közös listára jelölteket állító szervezetek megőrzik önállóságukat. Valószínűleg azt tervezik tehát, hogy külön frakcióba ülnek majd az MSZP, az Együtt, és ha csatlakoznak, akkor a DK képvisleői.

Az egyezség már szerda délelőtt megszületett, de a bejelentés előtt az Együtt 2014 vezetői még tartottak egy utolsó megbeszélést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt