Szemeteszsákkal fojtogatta diáktársait

Közös testnevelésórára öltöztek hétfőn délelőtt a negyedikesek és a hatodikosok a nyírszőlősi általános iskolában, amikor az egyik hatodikos - de már 14 éves - fiú műanyag szemeteszsákot húzott hátulról egy tízéves gyerek fejére, és azzal percekig fojtogatta.

A negyedikes úgy kapott végül levegőt, hogy a szájánál sikerült kiszakítania a nylonzacskót. Az idősebb fiú erre egy másik gyerek nyakára tekerte a zsákot, és őt is percekig fojtogatta. Akkor hagyta abba, amikor a többiek szóltak, hogy tanárt hívnak.

Az ügyben a szülők tettek feljelentést, két nappal később. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette a 14 éves fiút. Súlyos testi sértés bűntett kísérletével is gyanúsítják, mert amikor megtudta, hogy szóltak a rendőrségnek, az iskolában megrúgta az egyik korábban megtámadott gyereket.

Az őrizetbe vett gyerek azt mondta, hogy csak hülyéskedett. A rendőrség kezdeményezte az előzetes letartóztatását. (police.hu)