Túl forró kávéja miatt perli a McDonald's-ot egy amerikai nő

A nő azután perelte be a vállalatot, hogy leöntötte magát gyorsétteremben vásárolt kávéval, és az annyira forró volt, hogy megégette magát.

A per azért is érdekes, mert éppen húsz éve történt, hogy egy amerikai bíróság 2,9 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy nőnek, aki szintén csúnyán megégette magát a mekis kávéval. Az ítélet után heves vita indult el a sajtóban és a szakmában is, egyik emblematikus esete lett ez a döntés annak, hogy az országban minden hülyeséggel csomó pénzt lehet leakasztani a cégekről (macska a mikróban, ugye), és sokan igazságügyi reformot sürgettek.

Akkor a bíró végül 640 ezer dollárra módosította a kártérítés összegét, de végül tárgyalótermen kívül egyeztek meg a felek egy meg nem nevezett összegben.

Most Paulette Carr fordult a bírósághoz, aki állítása szerint 2012 januárjában sérült meg. Egy Los Angeles-i étterem autós kiadóablakán át rendelt kávét. Ami kiömlött, komoly gondot okozva neki ezzel. Vagyoni kártérítést szeretne, de ennek összegét nem kötötte ki.

A keresete szerint a kávé teteje gondatlanul volt rárakva a kávés pohárra, ez okozta a tragédiát. Az viszont nem derült ki a keresetből, hogy milyen jellegű és mennyire súlyos sérüléseket szenvedett a nő. Ügyvédje sem volt hajlandó ezt elárulni a sajtónak.

A 1994-es perben kártérítést kapó nő családja szerint az az ítélet jogos volt, mert a nő harmadrendű égési sérüléseket szenvedett, és műtétre volt szüksége. Szerintük a McDonald's veszélyesen forrón árulja a kávét. (via LATimes)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.