Michael Knight szerelmei

a hetedik művészet
2014 január 11., 04:13
comments 22
  • Mindig ott motoszkált.
  • Sose volt rá szükség.
  • De most itt van!
  • A 444 történetének leghosszabb felesleges adatbázisa.

A Knight Rider egy 1982 és 1986 között sugárzott amerikai sorozat volt, aminek a hatását az mutatja a legjobban, hogy a közelmúltig a Tv2 és a Cool Tv is minden hétköznap adta, és több folytatássorozatot is megélt. A történet szerint a főszereplő, Michael Knight (David Hasselhoff alakította) egy bizonyos Alapítvány szolgálatában egy K.I.T.T. nevű mesterséges intelligenciával, egy beszélő Pontiackal üldözi a bűnözőket.

Közben pedig majdnem mindegyik részben laza flörtbe, néha pedig szerelembe esik egy-egy, vagy akár több nővel, hogy a részek végén beleautózzon a naplementébe, örökre hátrahagyva ezeket a szerelmeket.

De kikhez kötötték Michaelt ezek a néha csak plátói szerelmek vagy a fizikai vonzalom?

Kigyűjtöttem a szereplőket, hogy meddig jutottak el Michaellel (csak flört volt, esetleg ölelés is, vagy csók, sőt még valami más is), és elemeztem a színésznők pályafutását is.

A cikk alján látható számokra kattintva lehet megnézni az összes (1-4.) évad minden részének nőit.

Előtte viszont ki kell térnünk Michael örök szerelmeire, Bonnie-ra és Aprilre.

Bonnie

photo_camera A képekre kattintva látható a nagyobb méret

Bonnie Michael nagy barátja (sose lehet tudni, hogy kettejük közül melyikük van a friend zone-ba), aki a második évadot kivéve végig segíti Michaelt K.I.T.T. szerelőjeként. Sokszor ölelkeznek, néha puszit is adnak egymásnak, de Bonnie érezhetően más, mint a többi nő (például jóval okosabb).

Patricia McPherson Washingtonban született, ahol az apja tengerésztiszt volt. Franciaországban töltött több évet, amikor az apját Párizsba küldték, és később Floridában és Kaliforniában járt egyetemre. Sikeres modell lett. Ez volt McPherson legnagyobb szerepe, beugrott a MacGyverbe, a Gyilkos sorokba és a Star Trekbe is, de 1991-ben visszavonult. (2009-ben beugrott még egy kisebb szerepre a Warehouse 13-ba.) Most 59 éves, a férje James Garret. McPherson elhivatott természetvédő, leginkább Dél-Kalifornia vizes élőhelyeit félti.

April

April a második évadban helyettesítette Bonnie-t, amíg ő továbbképzésen volt. K.I.T.T. szexi és okos szerelőjeként jól kijött Michaellel, néha mintha flörtöltek is volna, de a kapcsolatuk valamivel felszínesebb volt (nem volt tere kifejlődni). Puszi és ölelés így is belefért.

A texasi Rebecca Holden magazinok címlapjairól és tévéreklámokból került Hollywoodba 1980-ban. Ez volt a legnagyobb szerepe, de korábban játszott a Magnumban, a T. J. Hookerben és Cheersben is. 1989-ban próbálkozott a countryénekléssel is, de nem vált be a dolog. Elvileg még aktív, de 2009 óta nem volt filmben.

Statisztika

Akinek nincs türelme Michael összes bagatell kapcsolatához, annak itt grafikonokkal ábrázolom az adatokat, és megpróbálom feltárni az összefüggéseket.

Michael (Bonnie-t és Aprilt nem számítva) összesen 83 nővel került közelebbi kapcsolatba, ebből:

  • 32-vel flörtig,
  • 21-gyel ölelésig,
  • 28-cal csókig,
  • 1-gyel szexig,
  • 1-gyel pedig házasságig jutott.


Azt tehát ki lehet jelenteni, hogy Michael bármekkora szívtipró is, nem túl eredményes: 83 nőből csak egyet fektet le, pedig 30-at is megcsókolt. (A diagramon azért van több csók, mert Michael a feleségét két korábbi részben már megcsókolta, illetve azért van több flört, mert Adrianne St. Clairrel először csak flörtig jutott, és csak egy későbbi részben csókolták meg egymást. Akiktől Michael puszit kapott, azokat az ölelés kategóriába tettem, mert a kettő gyakran együtt járt.)

A színésznők közül sokan szerepeltek ugyanazokban a 80-as évekbeli macsó akciósorozatban (például a Magnumban és a T. J. Hookerben), mások hátat fordítottak Hollywoodnak, és más szakmát választottak.

Volt köztük olyan, aki Michael Knight felesége lett, a sorozatban és a valóságban is, és olyan is, aki Oscar-díjat nyert.

Négyen már nem élnek, egyiküket Phil Spektor lőtte agyon.

Van, aki korábban aranyérmet nyert az olimpián, de akad olyan is, akiről semmit sem lehet tudni. A playmate-ek száma elenyésző, de természetesen akadnak, Michael pedig egyszer egy 15 éves lánnyal csókolózott.

Szerelmek évadról évadra és csókról csókra (2-5. oldal)


1. évad

Michael Knight ebben az évadban 21 nővel érintkezik. Ebből nyolc nővel flörtöl, hatot megölel, hattal csókolózik, és egyet lefektet.

1-2. rész (Knight of the Phoenix)

photo_camera A képekre kattintva látható a nagyobb méret

A 70-es és 80-as évek több híres sorozatát is megjárta (T. J. Hooker, Magnum P. I.), de a Knight Rider után már csak lefelé vezetett az út. A 80-as években kifáradt, a 90-es években befellegzett a karrierjének, 1996-ban, 48 évesen színészkedett utoljára, a Kung Fu folytatássorozatában. Legnagyobb sikere egy mellékszerep volt a Halloween II-ben. A honlapján azt írta, hogy Hasselhoff nagyon keményen dolgozik, és jó a humora.

3. rész (Deadly Maneuvers)

  • Név: Webb tizedes
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Judy Johns

Ez volt az első szerepe, nem is jutott messzire Michaellel. Utána összesen két filmben játszott: Gyilkos robotok (1984), Future Force (1989). Illetve két sorozatban bukkant fel: Superboy (1990), Johnny Bago (1993).

Az első csók a Knight Rider-univerzumban! Az ötvenes évek óta színészkedik, gyerekként kezdett kisebb statiszta szerepekkel a Lassie-ben. Azóta is egyfolytában forgat, ő is megjárta a Magnum P.I.-t és a T. J. Hookert. A mai napig aktív, több animációs filmet is szinkronizált, legközelebb a Lockhart című filmben lesz egy kisebb szerepe.

  • Név: Lisa Phillips
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Susan Kase

Ebben a részben Michael segít egy autóversenyző családnak. A nő csókkal hálálja meg neki. Az őt játszó Susan Kase-nek ez volt az első szerepe, és bár 1983-ban volt egy mikroszerepe Az igazakban, már csak 3 kisebb szerepre futotta sorozatokban, és utoljára 1985-ben állt kamerák elé a Cheersben.

6. rész (Just My Bill)

1980-ban kezdett aktívan színészkedni, rengeteg híres sorozatban megfordult (Hulk, Magnum, Gyilkos sorok, Babylon 5, Hetedik mennyország), és ma is nyomja az ipart.

7. rész (Not a Drop to Drink)

  • Név: Francesca Morgan
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Sondra Currie

Currie 1970 óta aktív (erotikus filmekkel kezdte), máig egy rakás híres sorozatban szerepel, köztük természetesen olyanokban, mint a Magnum és a Gyilkos sorok, de volt a Vészhelyzetben is és a Másnaposok mindegyik részében.

8. rész (No Big Thing)

Burt Reynolds és Mel Brooks fedezte fel, Carol Reston volt a harmadik szerepe. Máig színészkedik, a T. J. Hookerben is játszott, de a legnagyobb szerepe a Dawson és a haverokban volt.

9. rész (Trust Doesn't Rust)

Ez K.A.R.R. epizódja, itt nincs romantika.

10. rész (Inside Out)

Majdnem összejött a csók is, végül a feszült helyzet nem engedte meg. Chapman a hatvanas évek vége óta színészkedik, a Magnumban, a Gyilkos sorokban és a MacGyverben is szerepelt. Még mindig nyomja, legutóbb a Nyughatatlan fiatalokban volt.

11. rész (The Final Verdict)

Peyser 1976 óta színészkedik, és a magyar nézők még mindig láthatják a Gyilkos elmékben, a Castle-ben vagy a Mentalistában. (Viszont sem a Magnumban, se a T. J. Hookerben, se a Gyilkos sorokban nem szerepelt.)

12. rész (A Plush Ride)

  • Név: Margo Wells (gonosz)
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Wendy Fulton

Nem futott be nagy karriert, bár a Dallasban, a Szupercsapatban és az Észak és Délben is játszott, mégis visszavonult 1991-ben. A Szupercsapatban Murdockot játszó Dwight Schultz felesége, van egy gyerekük.

13. rész (Forget Me Not)

Ebben a részben Micki Bradburn fültanúja lesz egy dél-amerikai elnök meggyilkolására szőtt összeesküvésnek. Meg akarják ölni, Michael megmenti, de a lány amnéziás lesz. Végül minden megoldódik, és a tanú meg az elnök lánya puszival ad hálát. Alonso spanyol és amerikai sorozatok és filmek között ugrált, legnagyobb szerepe a Menekülő emberben és a Ragadozó 2-ben volt. Judy Landersről bővebben később (a 3. évad 21. részénél).

14. rész (Hearts of Stone)

A részben Martin Michaelt az orránál fogva vezeti, de semmi nem lesz közöttük, és a végén tisztázzák a félreértést. A skót színésznő 1971 óta színészkedik. Nagyobb szerepe sosem volt, bár feltűnt az Egyik kopó, másik ebben és az Ügyfélben is, de csak kisebb szereppel. 1997-ben adta fel, a privát Facebook-oldala szerint 2008 óta egy főiskolán tanít.

Az egyetlen KEFE a Knight Riderben. Bár csak csókolózást látni, később egyértelmű utalás van arra, hogy Michael együtt töltötték az éjszakát a riporterrel. Dearden igazi Knight Rider-karakter: megvolt neki a Hulk, a T. J. Hooker, a Magnum, a Szupercsapat és a Gyilkos sorok is. A kilencvenes éveket átaludta, most már csak hébe-hóba játszik. Legtöbben a Kergebirkákban láthatták.

16. rész (The Topaz Connection)

Michaels kevésbé sikeres sorozatokban játszott kisebb szerepeket. A csúcspontja a Knight Rider előtt jött el: ő játszotta két évadon át Bobby Ewing első titkárnőjét a Dallasban. 1996-ban bejezte a színészkedést.

Az Ármány és szenvedélyben kezdett, majd jött a Kight Rider és még néhány sorozat (például Airwolf), 1999-ben, a Beverly Hills 90210 egyik részében szerepelt utoljára (utána még a Port Charlesban, de az szóra sem érdemes). A többiekkel ellentétben ő a Magnum 3. és 8. évada között többször is feltűnt.

18. rész (Chariot of Gold)

  • Név: Charlene Hanover
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Lynne Topping (†)

Lynne Topping korábban Miss Florida volt, 1977 és 1985 között színészkedett, a Knight Rider után már csak két szerepe volt. Ikerlányai szintén színészek lettek. Topping 2011-ben, 61 évesen halt meg.

19. rész (White Bird)

Stevie volt Michael Knight menyasszonya, mielőtt Knightot fejbe lőtték (akkor még Michael Longnak hívták). Michael Stevie-vel végigcsókolózza a részt, érezhető, hogy mélyebb a kapcsolat, mint a többiekkel. A rész végén elbúcsúznak, de még találkoznak később is. Cathrine Hickland a 2. évad 23. részében tér vissza, ott lesz róla szó bővebben.

20. rész (Knight Moves)

Michael többször is megpróbálta megcsókolni a vidéki lányt, de az végül csak az ölelést engedte. Összesen hat kisebb szerepe volt.

21. rész (Nobody Does it Better)

  • Név: Flannery Roe
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Gail Edwards

Nem alakul ki köztük semmi, a rész teljesen ártalmatlan Michael szívére. Ahogy a színésznő sem zavart sok vizet, sorozatokban játszott, 1994-ben visszavonult. A weboldala elég minimál.

22. rész (Short Notice)

  • Név: Nicole Turner
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Robin Curtis

Ahogy mindig, Michael most is jól megért egy anyukát. Messzire azért nem vezet a kapcsolatuk. Robin Curtis egyébként a kötelező Gyilkos sorok mellett játszott a 3. és a 4. Star Trek-filmben meg egyszer volt az Új Nemzedék Star Trek-sorozatban is. A kilencvenes évek legvégén kiszállt, 2004 óta ingatlanügynök New Yorkban. 2005-ben volt egy, a neve alapján sokat ígérő, de nyom nélkül elmúló Not My Bra, You Don't! - The Sexual Odyssey of a Forty-Nine Year Old Woman című műsora.


2. évad

Michael Knight ebben az évadban is 21 nővel érintkezik. Ebből hét nővel flörtöl, hármat megölel, és tizeneggyel csókolózik.

1-2. rész (Goliath)

photo_camera A képekre kattintva látható a nagyobb méret

(Ebben a részben szerepel Michael gonosz féltestvére, Garthe.) Wilcox és Michael között csak sétálgatás, dumcsizás megy. Érdekesség: Shawn Southwicknek már az első Knight Rider-részben is volt egy kisebb szerepe. A színésznő még mindig forgat, pedig a 2000-es éveket kihagyta. 2008-ban fejfájáscsillapító-függéssel ment be egy rehabra, elvileg meggyógyult.

3. rész (Brother's Keeper)

A kezdetben bizalmatlan Lisa Martinsonnak Michael visszaadja a halottnak hitt apját, amit végül a nő puszival hálál meg. Stewart játszott néhány sci-fiben, de főleg B-kategóriás, egyből videótékákba vagy tévébe szánt filmekben szerepelt. Még aktív.

4. rész (Merchants of Death)

Amelia Clermont és Michael viszonya jó, de a nagy szívrabló ebben a részben Michael főnöke, Devon Miles (Edward Mulhare). Deborah Allison 1980 és 1996 között hatszor állt kamerák elé, a Knight Rider óta csak sorozatokban. A legnagyobb lehetőséget a Miami Vice-ban kapta, de nem tudott vele élni.

5. rész (Blind Spot)

Davalos egy vak lányt játszik, aki többet érez K.I.T.T. iránt, mint Michael felé. Davalos apja is színész volt, a színésznő sok sorozatban megfordult 1973 óta, utoljára 2007-ben, valószínűleg viszavonult. Jeff Dun fotóstól született lánya, Alexa Davalos valamivel sikeresebb színésznő lett.

6. rész (Return to Cadiz)

  • Név: Jennifer Shell
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Anne Lockhart

Anne Lockhart a nő, aki Michael két különböző nőjét is eljátszotta, és mindkettővel csókig jutott. (Ő alakította az első nőt, Sherry Bensont is, akit Michael megcsókolt, az 1. évad 4. részében.)

7. rész (K.I.T.T. the Cat)

  • Név: Grace Fallon
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Geena Davis

Őt nem kell bemutatni senkinek, az egyetlen Michael Knight nőjét alakító színész, aki tényleg világsztár lett. Ez volt Geena Davis második szerepe az Aranyoskám után. Bár a karrierje csúcspontja a 80-as évek végén volt, máig aktív, volt saját show-ja, és nyert Oscar-díjat is.

8. rész (Custom K.I.T.T.)

Michael ebben a részben két nővel is csókolózik, ráadásul egyik sem gonosz.

Havertől Michael hálából kap csókot, de nagyon jól kijönnek. Miller ritkán forgatott, pedig tinédzserként kezdte. 1996 után már csak 2003-ban szerepelt egy filmben, aztán visszavonult.

Belőle Michael csak valami információt akart kihúzni, de azért csókot is kapott. Melinda O. Fee ekkor 40 volt, 10 évvel idősebb Hasselhoffnál. Az 1950-es évek elején volt két gyerekszerepe, 1965-től volt aktív, 1991-ben vonult vissza. Addig játszott a Rémálom az Elm utcában 2-ben, a Bever Hills 90210-ben és a MacGyverben is.

9. rész (Soul Survivor)

  • Név: Adrianne St. Clair (gonosz)
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Ann Turkel

Lakásán behálózza Michaelt, de mielőtt még bármi történhetne, elkábítja. A Goliath Returns című részben tér vissza. Turkel modell volt, majd színész lett, és a sok plasztikai beavatkozástól évtizedek óta alig mozog az arca. 1974-től 2006-ig volt aktív, utolsó kis szerepét a Déjà vu-ben játszotta. Korábban játszott a Robotzsaru és a Hegylakó sorozatokban is, de nem vitte sokra. A karrierje csúcsa a 80-as évek eljén volt, fotózták a Vogue-ba is. 1982-ben vált el Richard Harristől.

10. rész (Ring of Fire)

  • Név: Layla Charon Callan
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Leslie Wing

Michael egy angolul rosszul beszélő nőt ment meg Luisianában a gyilkos férjétől, cserébe csókot kap. Ez volt az egyik első szerepe 1983-ban, aztán játszott olyan sorozatokban, mint a Magnum, a Melrose Place, a Herkules és a Xéna. Szerepelt a Törjön ki a frász!-ban, utoljára a High School Musical trilógiában volt látható Zac Efron anyjaként.

11. rész (Knightmares)

  • Név: Cara Caulfield
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Laura Bruneau

Michael itt csak nyugtatólag öleli meg a nőt, akit megment, inkább az zavarja, hogy amnéziás lesz, és sokáig azt hiszi, hogy még mindig Michael Long. Bruneau-ról felesleges írni bármit, 2002-ben visszavonult, addig sem volt említésre méltó szerepe.

12. rész (Silent Knight)

Michaelt egy suhanc köti le, akinek a nővérével jól megértik egymást, de semmi sem lesz köztük. DeMay 1991-ben vonult vissza, addig összesen 8 szerepe volt (az egyik a Gyilkos sorokban), a legnagyobb szerepe 22 részre szólt a Remington Steele-ben.

Michael segít a bajban Grangernek, a végén le is smárolja. Ashbrooknak ez volt az egyik első szerepe, de nagyon bevált, szinte az összes sikeres sorozatban játszott, ezek közül egyet is nehéz lenne kiemelni. A filmekben már nem volt ilyen szerencséje, egy-két béna dráma vagy sci-fi volt a maximum. David Vito Gregolival jár, de becsúszott egy gyerek Lorenzo Lamastól. A lány 1988-ban született, színésznő lett.

Michael és Janes egy szenvedélyes búcsúcsókig jutott. Kilbourne játszott az Észak és Dél 1-2 sorozatban, a Gyilkos sorokban és a Szupercsapatban, de a karrierje 1996-ban véget ért. Eztuán jogot tanult, és most ügyvédként praktizál. A férje James Read színész, az Észak és Dél forgatásán jöttek össze, és 1988-ban összeházasodtak. Két gyerekük van.

15. rész (White-Line Warriors)

Michael akkora császár, hogy a nő a pasija szeme láttára ad neki csókot a rész végén. Klasszikus jól bevált sorozatszínész, 1982-ben kezdte, a Knight Rider után játszott a Gyilkos sorokban, a Kés/alattban, a Monkban és egy csomó másik sikersorozatban. Még aktív. Három gyereke van dr. Michael Schwarztól. Később (4. évad 15. része) még visszatér a sorozatba, de már egy másik szerepben, és ott már nem is jön neki össze a csók.

16. rész (Race for Life)

Ebben a részben szegény Michaelnek nem jutott nő (bár egy beteg kislánynak segített).

17. rész (Speed Demons)

Ugyan Travisnak van barátja, mégis nagyon nézik egymást Michaellel. Cornell 1979-ben kezdte, a szerepét 30 évesen játszotta el. A texasi színésznő tud spanyolul, színdarabokban, sorozatokban (T. J. Hooker, Hazárd megye lordjai, Szupercsapat, Bír-lak) és egy-két filmben is szerepelt. A 90-es éveket kihagyta, a 2000-es években félgőzzel tolta, és bár 2011 óta nem szerepelt semmiben, nem lehet rossz. Rádiózott és újságíróként is dolgozott.

18-19. rész (Goliath Returns)

  • Név: Adrianne St. Clair
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Ann Turkel

Ebben a részben Michael két régi ellensége, Garth, a gonosz testvér, és Adrianne St. Clair tér vissza. Utóbbi erőszakkal megcsókolja Michaelt. Ann Turkel (róla többet a 2. évad 9. részénél lehet olvasni) egyébként az egyetlen a sorozatban, aki Hasselhoff két szerepével (Michael és Garth) is csókolózik.

  • Név: dr. Christina Bergstrom
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Suzanne Barnes

Őt menti meg Michael, de nem kap cserébe semmit. :-( Barnes játszott a Szupercsapatban, tévéfilmekben meg több sorozatban, de 1999-ben befejezte.

20. rész (A Good Knight's Work)

Miután Michael megmenti, és megcsókolja, Adams örökre eltűnik a tanúvédelmi programmal. Hamilton 1981 óta színészkedik, sok sorozatban megfordult, de igazán híres produkcióban nem szerepelt (talán csak a Happy Daysben).

21-22. rész (Mouth of the Snake)

  • Név: Joanna St. John
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Joanna Pettet

A 10 évvel idősebb nőt Michael csak megöleli a duplarész végén. A Londonban született, kanadai Pettet a hatvanas évek közepétől forgatott, játszott az eredeti, 1967-es Casino Royale-ban. Nem volt vidám a magánélete: az apja pilóta volt, lelőtték a II. világháborúban, a férjétől 1989-ben vált el, egyetlen fia 1995-ben heroin-túladagolásban halt meg. A válása után, 1990-ben vonult vissza. Újabb élettársa a barátja, Alan Bates volt, aki 2003-ban, rákban halt meg.

23. rész (Let It Be Me)

Michael beszáll egy rockbandába, aminek a frontemberét megölték. Kiderül, hogy régi szerelme, Stevie is a zenekar tagja. Hasselhoff sajnos imád énekelni, ebben a részben van is rá lehetősége. Csókolóznak, de végül Stevie elbúcsúzik Michaeltől, mert a munkája fontosabb Knightnak. A floridai Hickland 1978 óta színészkedik, és több amerikai szappanoperában megfordult, de sztár sosem lett, csak üzletasszony. A magánéletéről a 4. évad 12. részénél lehet olvasni hihetetlen részleteket.

24. rész (Big Iron)

Michael ebben a részben egy traktortolvaj után nyomoz, nővel nem létesít kapcsolatot. Pontosabban csak egy férjezett nővel (ha valakit érdekel, Patch Mackenzie játssza), de nem érez iránta semmit.

link Forrás


3. évad

Michael Knight ebben az évadban 24 nővel érintkezik. Ebből nyolc nővel flörtöl, hatot megölel, és tízzel csókolózik.

1-2. rész (Knight of the Drones)

photo_camera A képekre kattintva látható a nagyobb méret
  • Név: Margo Sheridan (gonosz)
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Barbara Stock

Michael csókolózik a nővel, aki átveri. Végül együtt fürdenek: Michael berántja magával a vízbe a dokknál. Stock sok sorozatban játszott (a kötelezőket is hozta: T.J. Hooker, Gyilkos sorok, Szupercsapat, MacGyver), 2001-ig színészkedett. Több mint 100 órát volt képernyőn, kb. 30 sorozatban. Ő játszotta a Dallasban Cliff Barnes menyasszonyát, illetve néhány évvel korábban egy másik nőt is. Érdekesség, hogy Hasselhoffal 13 évvel később, 1997-ben a Baywatchban is együtt játszott.

3. rész (The Ice Bandits)

  • Név: Jody Tompkins
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Janet Julian

A rosszfiú nője, aki eleinte nem hisz Michaelnek, de végül az elnyeri a bizalmát. Mást viszont nem kap tőle Knight. Julian 1978-tól 1995-ig színészkedett, játszott a Columboban és az eredeti Battlestar Galacticában is. Miután három gyereket szült a férjének, mindene a gyereknevelés. Azóta szülőket képez ki, 2009 óta blogot vezet erről.

  • Név: Diane Landra
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Lory Walsh (†)

Végül megmenti a bizalmatlan nőt, így Michael megölelheti Landrát. Walsh 1978 óta színészkedett (Charlie angyalai, T. J. Hooker, Gyilkos sorok), 1988-ig játszott. 2000-ben, 45 évesen halt meg Kaliforniában, de hogy miben, arról nincs információ a neten.

5. rész (Halloween Knight)

  • Név: Esmeralda/Jean
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Dallas Cole

Mellékszál a filmben, előbb Esmeraldaként, a rész végén Jeanként flörtöl Michaellel, akit végül meg is etet. Cole-nak ez volt az első szerepe, 1993-ig ugrott be sorozatokba és filmekbe. Szinte teljesen eltűnt, még azt sem lehet tudni, mikor született, és hogy mi lett vele 1993 után.

Ebben a részben Michael nem ér rá csajozni, teljesen leköti K.A.R.R., K.I.T.T. gonosz prototípusa.

7. rész (The Rotten Apples)

Michael sármja ebben a részben jut csúcsra: három (3) nővel kerül kapcsolatba, ebből kettőt csókol meg.

  • Név: dr. Rebecca Hammond
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Terri Treas

Ő a részben a női főszereplő, a pszichológus, aki elvadult New York-i gyerekeket tart el a tanyáján, vele Michael nem jut semmire. Treas is sorozatokban (például a Szupercsapatban) volt mellékszereplő, 1979 óta játszott, a pályája végén szinte csak ufós filmekben szerepelt. A Twittere szerint író, producer és tanár, de fent van a Facebookon is.

Rövid ismeretségük alatt kétszer csókolóznak Michaellel, jó az összhang, de aztán elköszönnek, és soha többé nem találkoznak. Clarksonnak volt egy pár pillanatnyi szerepe a Sebhelyesarcúban, egyébként sorozatokban játszott. Legnagyobb szerepe a Conan sikerét meglovagolni próbáló Barbarian Queen 1-2 főszerepe volt. Reklámokban is szívesen szerepelt. 2003-ban Phil Spector agyonlőtte a házában, a híres producer 19-től életfogytig terjedő börtönbüntetését tölti a gyilkosságért.

  • Név: n.a.
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: n. a.

Michael egy kocsmai verekedés előtt táncol vele, majd amikor a nő fejbe akarja vágni a forgatagban egy üveggel, Knight elkapja a kezét, megcsókolja, és így maga mellé állítja. A stáblistán nincs feltüntetve a neve.

8. rész (Knight in Disgrace)

A nő rámegy, megcsókolja, és elkábítja Michaelt, de csak azért, mert sakkban tartják a gyerekével. Michael végül mindent megold, szóval a csók utólag is járt neki. Moffat 1977-ben kezdte, játszott a T. J. Hookerben és a Szupercsapatban is. Játszott a Drágám, add az életed!-ben, utoljára a Slidersben szerepelt. 1998-ban visszavonult.

9. rész (Dead of Knight)

Ebben a részben játszik David Hasselhoff húga, Jean Hasselhoff is, akinek az utolsó szerepe 1997-ben a Baywatchban volt.

  • Név: Cindy Morgan
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Karen Kopins

A táncoslányt megmérgezik, amikor Michaelt akarják, de Knight végül megmenti. Ő volt az 1977-es Miss Connecticut. 1990-ben hozzáment Mark Shaw-hoz, négy gyereket szült neki. 1994-ben visszavonult. Itt a Facebook-oldala.

A nő, aki nem tud ellenállni a kifektetett Michael Knightnak, aki így el is tudott szökni. Wells szappanoperákban szerepelt (Dinasztia, Dallas, Knots Landing), de csak kisebb szerepekben, és 1990-ben visszavonult.

10. rész (Lost Knight)

Ebben a részben K.I.T.T. összebarátkozik egy gyerekkel, Michael meg az anyjával, de csak kedvesen elbeszélgetnek egymással. Kasdorf 1971-től 2004-ig volt aktív. Játszott a Szupercsapatban, a Gyilkos sorokban és a Magnumban is, de a legnagyobb szám, hogy ő játszotta a főszereplő anyját 1997-ben, a Csillagközi invázióban.

Ebben a részben Michael egy bűnöző lányára van jó hatással, de a korkülönbség csak kölcsönös érdeklődéshez vezet. Foster játszotta Michelle Stevenst a Dallasban 43 részen át, de szerepelt a Szupercsapatban is. 1995-ben visszavonult.

12. rész (Custom Made Killer)

Michael egy divattervezőnek segít, aki a végén megcsókolja. Giftos a Broadway-ről érkezett, 1969-től 2001-ig szerepelt, játszott az Amit tudni akarsz a szexről...-ben, és később persze a Magnumban és a Gyilkos sorokban is. 1989 óta fengsujtanácsadó.

13. rész (Knight by a Nose)

  • Név: Maxine Fleming
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Toni Hudson

Fleming a lovász, akit Michael megment, de mivel a lány a lovak jobban foglalkoztatják, Michael csak megölelni tudja, azt is egy tűzeset után. A T. J. Hookerben és a Szupercsapatban is megforduló Hudson 1982-től 2002-ig volt aktív. Játszott a Texasi láncfűrészes mészárlás 3. részében, a Micsoda pasi ez a lány!-ban és a Hely a szívemben című filmben. 3 férjétől 3 gyereke született, az utolsótól 2011-ben vált el. A Szupercsapatban a Szépfiút játszó Dirk Benedict volt a második férje 1986 és 1995 között. Az egészségeséletmód-bizniszben utazik.

14. rész (Junk Yard Dog)

Michael esőben, az Alapítvány kamionjában piknikezve jut el vele a csókig. McNairnek 1983-tól 1993-ig tartott a karrierje, pedig 1992-ben a Chaplinben is jutott neki szerep.

15. rész (Buy Out)

Mel, a szerelő, akit Michael először férfinak hisz, az akció után hagyja, hogy Knight megcsókolja. Dearden a szokásos lépcsőt járta végig: Magnum, T. J. Hooker, Gyilkos sorok. 1984-ben az Airwolf forgatásán megismerte a Bryan Cranstont, aki később a Breaking Bad sztárja lett. Bár a 90-es években csak kétszer szerepelt, kisebb szerepei máig vannak, például volt egy Breaking Bad-részben, ahogy a lányuk is.

16. rész (Knightlines)

Bár anyuka, akiknek általában Michael könnyen a szívükbe lopja magát, Morgan nem adja olcsón magát, és Knight csak dulakodást tud kihozni egy ölelésre. Miller 1979 óta szappanoperákban játszik, de összesen csak 10 produkcióban állt kamerák elé. Két gyereke van.

17. rész (The Nineteenth Hole)

  • Név: Jamie Downs
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Wendy Schaal

A Schaal 1976 óta színésznő, játszott az Ami sok, az sokkban, és rengeteg 80-as évekbeli akciósorozatban (MacGyver, Airwolf, Szupercsapat), de olyanokban is, mint az X-akták vagy a Jóbarátok. 2005 óta csak az American Dad egyik szinkronhangja. Két fia van egy korábbi házasságából.

Daisy gyakorlatilag szexet ígér Michaelnek, ha nyer a versenyen. Michael pechére nem nyer. Perle 1980 és 1988 között kapott kisebb szerepeket. A legnagyobb az 1984-es Kötéltánc volt.

18. rész (Knight & Knerd)

  • Név: Allie Raymond
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Tawny Moyer

Michael fűzi, de Raymond végül egy szemüveges férfival hajt el egy motoron. Moyer 1978-tól 2001-ig színészkedett, a legnagyobb lehetőség neki a Halloween II volt. Modellkedett, az anyja korábban Miss Idaho volt. Festő és dizájner is.

Michael nagyon bejön a recepciósnak, akinek gyakorlatilag eláll a szava, de Knight csak kihasználja, egymáshoz sem érnek. Lynnek ez volt az első szerepe, utána még kapott 5 kisebb szerepet rossz filmekben, de 1994-ben befejezte. Azóta nincs róla hír.

19. rész (Ten Wheel Trouble)

  • Név: Sally Flynn
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Renee Props

Flynn egy 15(!) éves lány, aki betör az Alapítvány rendszerébe, és így kér segítséget Michaeltől. Útközben majdnem kirúgja, de a végén megkéri, hogy hajoljon közelebb, és megcsókolja. Az akkor 23 éves színésznő később mág játszott (főleg) sorozatokban és filmekben, a leghíresebb film, amiben volt egy mellékszerepe, a Szóljatok a köpcösnek volt. 1996 után leállt, de idén a Last I Heard című filmmel visszatért. Elvált, van egy lánya és egy unokája (Calypso Sage).

20. rész (Knight in Retreat)

Ebben a részben Michael egy női terrorszervezettel küzd meg. A vezetőjüket, Bianca Morgant egyébként Ann Turkel játssza, aki így a második szerepével harmadszor és utoljára szerepel a Knight Riderben. Bár több nővel is flörtöl Michael, az egész csak álca.

21. rész (Knight Strike)

Az 1. évad 13. részében már látott Judy Landers most más szereppel, de megint csak pusziig jut Michaellel, akit már szinte idegesít a nő butasága. Sheila végül összejön egy kövér férfival. Landers játszott több sorozatban, a Szupercsapatban is két karaktert játszott el. Nála kicsit sikeresebb nővérével, Audrey Landersszel 1983-ban a Playboy címlapjára került. 1987 óta Tom Niedenfuer baseballozó a férje, két lányuk van. Landers 9 éves kora óta fitneszfüggő.

22. rész (Circus Knights)

Michael Turbo Man szerepében segít Majornek, és a nyomozás közben nem bírja megállni, hogy megcsókolja. Nicastro szerepelt a Harry és Sallyben, szinkronizálta a Hattyúhercegnő-trilógiát, és a szokásos sorozatokban játszott. 1998-ban vonult vissza. 2010-ben mell- és agyrákban halt meg, 50 évesen. A férje, Steve Stark egy évvel később a Metro-Goldwyn-Mayer elnöke lett. Két gyerekük született.


4. évad

Michael Knight ebben az évadban 24 nővel érintkezik. Ebből tíz nővel flörtöl, hatot megölel, hárommal csókolózik, egyet pedig feleségül vesz.

A legelső részben látott színész egy másik szereppel tér vissza abban a részben, amelyikben Devont agymossák. Itt is csak ölelésig jutnak Michaellel. (Michael egyébként megment és megölel egy másik nőt is, aki szintén Knight, őt Mary Kate McGeehan játssza.) Shoopról az 1. évad 1. részénél lehet többet megtudni.

3. rész (KITTnap)

Forester egy nő, akit Michael felszed, és épp a lakásán smárolnak, amikor Devon és egy feladat közbeszól. A nőt elrabolják, de Michael megmenti. Turner a Dallasszal kezdte 1981-ben, és küzdötte magát előre a sorozatokban, aztán sikerül néhány mellékszereppel nagy mozifilmekbe kerülnie (például Acélmagnóliák, Cliffhanger). A legnagyobb sikere a Miért éppen Alaszka? című sorozat főszerepe volt. Még aktív. Járt Sylvester Stallone-nal, és eljegyezte Alec Baldwin, de sosem ment férjhez. Lányával Texasban él, a Tea Party támogatója, és Sarah Palin mellett kampányolva óvta Amerikát a liberális médiától.

4. rész (Sky Knight)

Ebben a részben nincs ideje Michaelnek a szerelemre, Bonnie-t és egy rakás túszt kell megmentenie a terroristáktól.

5. rész (Burial Ground)

  • Név: Susan Christopher
  • Kapcsolat: csók
  • Színésznő: Gina Gallego

Michael segít az indiánoknak visszaszerezni a földjüket, és a végén Christophernek felveti, hogy dughatnának a barlangban. A nő közli, hogy már foglalt, de azért egy csók jár Michaelnek. A mexikói származású, kaliforniai Gallego 1979 óta aktív, a szintén színész Joel Bailey-től van egy fia. A mai napig főleg sorozatokban játszik, de a Különvéleményben és néhány Adam Sandler-filmben is voltak kisebb szerepei.

6. rész (The Wrong Crowd)

Ebben a részben Michael egy motoros bandával küzd, akik kikezdenek egy útszéli kocsmában dolgozó nővel is. Michael megmenti, de csak néhány szóra futja köztük. Kuehl csak a Központi kórházban, a Hunterben és az Airwolfban szerepelt. 1988-ban kiszállt.

7. rész (Knight Sting)

  • Név: Gaye Hollenbeck
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Beth Miller

Minimális a flört, a lány fiatal, és az apjáért meg magáért aggódik, Michael csak nyugtatja. Miller 1984 és 1988 között volt aktív, semmi érdemlegesben nem játszott.

8. rész (Many Happy Returns)

Megvan az összhang, Michael születésnapjára kap egy muffint és egy csókot. Howard 1981 óta színészkedik, megjárta a klasszikus sorozatokat (például Szupercsapat). A Family Guy-ban is szinkronizált, egy kis szerep a Csupasz Pisztoly 2-ben volt a max. Utoljára 2009-ben szinkronizálta az American Dadet.

9. rész (Knight Racer)

Bonnie egy szerelő barátnőjének, Thomasnak segít Michael, pedig más dolga lenne. Végül nem is jut messzebb az ölelésnél. Framin 1982 és 2001 között játszott csupa kisebb szerepekben. Végül a Szükségállapot után a Kismocsokkal ért véget a karrierje.

10. rész (Knight Behind Bars)

Egy fiatalkorú tornászlány, aki börtönbe került, és rablásokhoz használják fel. Michael megmenti, de csak megöleli a fiatalkorút. Ez volt McNamara első szerepe, még volt 3 a következő öt évben, aztán férjhez ment egy baseballozóhoz, és visszavonult. Előtte, miután 1980-ban bojkottálta a moszkvai olimpiát, 1984-ben egy arany és két ezüst érmet nyert a Los Angeles-i olimpián.

  • Név: Dina Sheldon
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Gloria Hayes

Ő képezte ki Rogerset, Michaellel kétszer beszél, pózolnak egymásnak kicsit, de a megállíthatatlan erő csak majdnem találkozik az áthatolhatatlan fallal, így nem lesz semmi. Hayes 1979 és 1994 között játszott kisebb szerepekben (Rabbi a vadnyugaton, Dallas, T. J. Hooker).

11. rész (Knight Song)

Ebben a részben egy nővel sem kerül kapcsolatba Michael, pedig a történet sem olyan feszes, hogy ezt indokolja. Rejtély, mi üthetett a forgatókönyvírókba.

12. rész (The Scent of Roses)

  • Név: Stephanie „Stevie” Mason
  • Kapcsolat: !!! HÁZASSÁG !!!
  • Színésznő: Catherine Hickland

Ebben a részben Michael majdnem meghal, amitől besokall, és otthagyja az Alapítányt. Elveszi Stevie-t, csakhogy az esküvőn egy neki szánt golyó a feleségét találja el. Michael bosszút áll, de a halott Stevie-t a rész végén örökre elengedi.

A legviccesebb történet, ami Michael Knight szerelmeihez köthető, az ez: Catherine Hickland – aki rövid ideig 1978-ban már volt férjnél – a Knight Riderben az első szerepét már David Hasselhoff menyasszonyaként kapta. 1984-től 1989-ig házasok voltak, akkor is, amikor a sorozatban kinyírták. Aztán elváltak, és Hickland bizarr módon 1992-től 2006-ig egy Michael E. Knight nevű színész felesége volt, akivel sokat jótékonykodott. 2012 óta Todd Fisher felesége. Hickland egy műsorában embereket szokott hipnotizálni.

13. rész (Killer K.I.T.T.)

Ebben a részben sem csajozik Michael, ami azért kivételesen érthető az előző rész eseményei után.

14. rész (Out of the Woods)

  • Név: Samantha Dutton (gonosz)
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Nancy Everhard

Egy nagyvállalkozó lánya, aki korrupt üzletasszony lett. Végül pisztolyt fog Michaelre, de nem meri lelőni, így ölelkezés lesz a vége, mielőtt elviszik a rendőrök. Játszott az Airwolfban, a Szupercsapatban és a MacGyverben is, meg az 1989-es Punisherben. Tom Amandestől van három gyereke. 2006 óta nem volt tévében.

15. rész (Deadly Knightshade)

Evans újra feltűnik, de most nincs csók, csak attól lesz kicsit forró a hangulat, hogy egy tigris csapdába csalja Michaelt és Marsdent, aki egy bűvész asszisztense. A 2. évad 15. részénél lehet róla többet olvasni.

Michael ebben a részben egy meggyilkolt sportújságíró után nyomoz, így kerül kapcsolatba Tremonttal, akivel nem jut messzire. Sawyer 1972 óta színészkedik, és bár a 90-es évek második felében eltűnt, máig forgat, és minden korszak nagyot menő sorozataiban kapott szerepet (Gyilkos sorok, Narancsvidék, Start Trek, Breaking Bad). A legtöbben moziban a Yes Man egy kisebb szerepében láthatták.

  • Név: Anna-Lucia Cortez
  • Kapcsolat: flört
  • Színésznő: Ada Maris

Maris máig aktív, több sorozatban is egy ideig állandó szereplő volt. A mexikói-amerikai színésznőnek két gyereke van Tony Planától. Nem meglepő, de gyakran játszik mexikóit.

Michael – ahogy sok másikban – ebben a részben is részt vesz egy futamban, de küldetése közben három playmate próbálja kizökkenteni. A verseny alatt megállítják, hogy tud-e segíteni, és egyértelmű célzásokat tesznek arra, hogy akkor meg is kaphatná őket, Michael mégis erőt vesz magán, és csak azt ígéri meg, hogy odaküld valakit. Hármuk közül Speir (1984-ben volt március playmate-je) volt az egyetlen, aki tartósan próbált megmaradni a filmiparban, de a 90-es évek közepén ő is kiszállt, később weboldalaknak dolgozott. Janssennek (1982-ben volt november playmate-je) ez volt a három közül az utolsó filmszerepe. Kong (1985-ben volt szeptember playmate-je) a Beverly Hills-i zsaru 2-ben játszott egy playmate-et, aztán többé semmit.

18. rész (Hills of Fire)

Michael legöregebb szerelme, akit úgy fűz, mint a többi lányt, és ez az anyukának imponál is, de az egymás iránti tiszteletből épült falat nem törik át. Az 1937-ben született Lampert 1954 óta forgat, utoljára (tíz év kihagyás után) 2010-ben állt kamerák elé. A legaktívabb a 60-as és 70-es években volt, ekkor volt két legnagyobb szerepe is (egy mellékszerep a Ragyogás a fűben című Oscar-díjas Warren Beatty-filmben és egy főszerep a Let's Scare Jessica to Death című horrorfilmben). A félig zsidó New York-i színésznő sokszor alakította etnikai kisebbség tagját, az egyik Kojak-részben játszott cigány szerepéért Emmy-díjat kapott. 73 évesen életében másodszor is megházasodott.

  • Név: Lisa Corrales
  • Kapcsolat: ölelés
  • Színésznő: Lina Raymond

Michael és az Alapítvány, Corraleséknek egy dél-amerikai hadurat segít megbuktatni. Michael és a nő között megvan az összhang, de csak lopva tudja megölelni, amikor a nő majdnem lelövi a főgonoszt. Raymond a 70-es, 80-as években játszott sorozatokban, legnagyobb szerepe a (minden idők egyik legbénább plakáttal büszkélkedő) Gipsy Warriorsban volt. 1992-ben visszavonult. Ha minden igaz, ő az.

20. rész (Fright Knight)

Michael felcsap színésznek, hogy elfogjon egy gyilkost, aki színészeket öl. Közben lazán flörtöl kolléganőjével, de a munka most fontosabbnak tűnik neki. Klasszikus sorozatszínész (a mai napig tolja), megvolt neki az Airwolf és a Gyilkos sorok is, a legnagyobb sikere, hogy az Ármány és szerelemben 123 részen át játszott, amiért Emmy-díjat nyert. 2001-ben vált el férjétől, Bill Sheridantől.

Michael ebben a részben nindzsákkal harcol, nincs köze a nőkhöz.

22. rész (Voo Doo Knight)

Houser 1984-től 1990-ig volt aktív, bár a 2000-es években egy videojátékhoz adta a hangját. Nem volt fényes karrierje, a legnagyobb sorozat, amiben játszott, az a Knight Rider volt.

photo_camera


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.