Az már biztos, hogy bomba robbant a Béke téren, csak még nem tudják, milyen

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A rendőrség hajnali, szűkszavú közleménye szerint hétfőn 4:18-kor a Lehel úton egy bank épületének utcafronti fala robbanás miatt kidőlt. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés, az okokat még vizsgálják.

UPDATE 9:14: Immár hivatalos, robbantottak a Lehel úton. A rendőrség közleménye szerint bűncselekmény történt.

A vizsgálat elsődleges adatai szerint a robbantást "ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta". A robbantó nem ölni akart, személyi sérülés nem történt. Most adatokat gyűjtenek, tanúkat kutatnak, a biztonsági kamerák felvételeit elemzik.

Robbanóanyaggal vagy robbanószerrel visszaélés bűntette és közveszély okozása miatt indítottak eljárást ismeretlen elkövető ellen.

UPDATE 11:57: A rendőrség közzétette a leírást a motorról, amivel egy ismeretlen távozott a robbantás helyszínéről.

A leírás szerint "egy robogónál nagyobb", 150-170 cm3-es, tarka színű, rendszám nélküli cross enduro típusú motort keresnek.

UPDATE 8:13: Az MTI szerint egy szemtanú egy motorost látott elhajtani a bankfiók elől a robbanás előtt. Az MTI tudósítója pedig azt, hogy az út mindkét oldalán betörtek az ablakok, a bank ajtaja pedig átrepült az út túloldalára.

UPDATE 9:11: A Velvet értesülései szerint a biztonsági kamerák rögzítették, ahogy egy férfi motorral érkezik a helyszínre, egy csomagot helyez el az épület előtt, majd sietve távozik.

A Budapest Bank CIB Bank Béke téri fiókjában történt a robbanás, ez a Lehel út 70-72. szám alatt, két nyolcemeletes házat összekötő átjáróban van. Az egyik nyolcemeletesből a tűzoltók kikísérték a lakókat, de a helyszín átvizsgálása után visszaengedték őket.

Robbanás történt egy bankfiókban a XIII. kerületben

A robbanás miatt lezárták a Lehel utat, ezért a 14-es villamos csak Káposztásmegyer és a Frangepán utca között közlekedik, onnan pótlóbuszok járnak a Lehel térig. A 105-ös buszt is terelik.

(MTI, HVG)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.