Fidesz: Veszélyes ötlet az alapjövedelem

POLITIKA
2014 január 13., 12:44
comments 33

Hoppál Péter szerint a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló elképzelés veszélyes ötletelgetés.

"A szocialisták nagyon veszélyes blöffbe kezdtek"

- mondta a szóvivő. Szerinte ellene szól az is, hogy ez a tehetős embereknek ugyanúgy járna, mint a szegényeknek, és a munkavállalók is ugyanúgy megkapnák, mint akik nem dolgoznak. Az átalakítás pedig szerinte tízezer milliárd forintos költséggel járna, ami nagyon veszélyes a költségvetés szempontjából.

A LÉT munkacsoport szombaton mutatta be tanulmányát a feltétel nélküli alapjövedelmről, erről részletesen itt írtunk. A szocialistákat pedig azért keverte bele az ügybe Hoppál, mert Lendvai Ildikó azt mondta,szívesen támogatnának egy népszavazási kezdeményezést az alapjövedelem bevezetéséről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.