Öt napja nincs ivóvíz kilenc nyugat-virginiai megyében

külföld
2014 január 13., 08:39
comments 3

Még mindig nem oldották fel a szükségállapotot kilenc nyugat-virginiai megyében, ahol 30 ezer liter 4-metilciklohexán - ez egy vegyszer, amivel a szenet tisztítják - ömlött egy folyóba másfél kilométernyire egy vízműtől.

Az egy dolog, hogy a 4-metilciklohexánnal szennyezett vizet akár meg is lehet gyújtani, ennél fontosabb, hogy konkrétan mérgező, és ezen a forralás sem segít. A baleset, csütörtök óta legalább négy embert szállítottak kórházba, és még több tucatnyian jártak a sürgősségin.

Hogy meddig tart a szükségállapot, azt a hatóságok egyelőre tippelni se tudják. A 4-metilciklohexán nincs agyondokumentálva, a hatályos anyagbiztonsági adatbázisban nincs információ arról, hogy pontosan milyen mennyiségben mérgező, mennyi idő alatt bomlik le és milyen károkat okoz. Azaz

fogalmunk sincs, hogy hogyan kéne kezelni a mérgezetteket, vagy hogy mit kell kezdeni a szennyezéssel.

(Via The Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.