És azt ismerik, hogy a közoktatás átalakítása óriási siker?

2014 január 15., szerda 19:00
62

Szenzációs sajtótájékoztatót nyomott ma le Marekné Pintér Aranka, aki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke. Marekné a KLIK születésnapja alkalmából egy olyan párhuzamos univerzumból jelentkezett, ahol

"átláthatóbb, hatékonyabb, a közoktatás színvonalát növelő és esélyteremtő rendszer jött létre".

Értem, hogy nem az ilyen szép évfordulókon kell szembenézni a hibákkal. De talán mégsem kellett volna tételesen végigmenni az összes kudarcon, amiben a KLIK benn volt, és az ellenkezőjét állítani annak, amit ezekről a dolgokról tudni lehet.

Szóval:

"605 intézményben született döntés az intézményvezetői pályázatokról, és mintegy 190 helyen dolgozik megbízott igazgató. Az új pályázatok kiírása megkezdődött, egy részüknél január végéig döntenek."

  • Fantasztikus, hogy fogtak egy létező rendszert, robbantották, majd év alatt annak sem találták meg a módját, hogy a hozzájuk tartozó intézmények vezetőit kinevezzék.

"Az intézményfenntartó központ határidőre és sikeresen lebonyolította a pedagógusok átsorolását az új előmeneteli rendszernek megfelelően."

"Az intézmények gazdálkodása egyszerűsödött, a beszerzéseket és elszámolásokat a tankerület végzi, ezzel az igazgatók a pénzügyi-gazdálkodási terhektől megszabadultak.A tankerületekben bevezették a készpénz helyettesítő Kincstári Kártyarendszert, és ellátmányt."

"A köznevelési intézmények fenntartói jogának átvétele a tanév rendjének megzavarása nélkül megtörtént"

"A nevelő-oktató munkát segítők létszáma nőtt, elősegítve a magasabb színvonalú feladatellátást."

"A "tényalapú beavatkozást" szeretné[n]k megerősíteni, az országos kompetenciamérési eredmények alapján megnézzük majd, hogy mely intézményeknek kell segítséget nyújtani."

Az elnök a jövőbeni tervekről elmondta: a szervezet működésének finomhangolása zajlik

Hála, a jó istennek!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt