Ha egy török exminiszter 1,5 millió dollárt lop, hány török exminiszter lop 63,5 millió dollárt?

bűnügy
2014 január 16., 10:19
comments 1

A helyes válasz: 3.

Zafer Caglayan volt török gazdasági minisztert az ügyészség azzal vádolja, hogy egymaga 52 millió dollárhoz jutott hozzá jogosulatlanul. Muammer Güler korábbi belügyminiszter 10 millió, Egemen Bagis volt EU-miniszter 1,5 millió dollárhoz jutott illegálisan.

A török ügyészség kérte az érintett politikusok mentelmi jogának feloldását a parlamenttől, de nem tudni, mikor döntentek, egyelőre az igazságügyi minisztérium előtt van az ügy.
A fenti három volt kormánytag mellett Erdogan Bayraktar egykori környezetvédelmi és várostervezési miniszter mentelmi jogának megszüntetését is kérte az ügyészség, de azt nem tudni, őt mivel vádolják.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.