Sólyom: Putyin engem is Pakssal gyötört

POLITIKA
2014 január 20., 12:39
comments 83

Sólyom László volt köztársasági elnök még tavaly decemberben beszélt arról, hogy Vlagyimir Putyin nála is határozottan nyomult, hogy az új paksi atomerőművet az oroszok építhessék:

Sólyom egy a Paks Vobiscum című konferenciát nyitotta meg többek között ezekkel a szavakkal:

"Mikor Putyin itt volt, két dolgot követelt, és engem is ezzel gyötört: az egyik, hogy adjuk el a Malévot (...) a másik pedig a Paks, hogy azt ők akarják csinálni."

Sólyom ezt nagyon ellenezte.

"Abban a szerencsés helyzetbe voltam, hogy mondtam Magyarországon az államelnöknek ebbe nincs beleszólása, nincsen hatásköröm. Dehát rossz helyen mondja, mert az elnöki hivatal megvette már a láncokat, amikkel oda fogom magam kötözni a paksi kerítéshez. Lehetett hülyéskedni."

A decemberi konferencia honlapja itt van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt