A kádári kisemberek irigykednek Simicska gazdagságára

POLITIKA
2014 január 21., 10:22
comments 50

Végre valaki beleállt ebbe is!

Régóta fájó hiányosság Magyarország életében, hogy a legsikeresebb üzletember, Simicska Lajos érdemeit egy nagyon szűk körön kívül szinte senki sem ismeri el, pláne nem a Fidesz környékén. Már annak is örülni kellett, amikor Orbán a sikeres cégek közé sorolta a Közgépet tavaly nyáron, de ennél több elismerés ritkán jut a közbeszerzések Zuckerbergjének.

Ennek most vége.

Fricz Tamás Békemenet-politológus mno-blogján írt az Orbánt és Simicskát támadó MSZP-kampányról, aminek közepén rá is tér a lényegre:

"Az MSZP másfelől nem a középosztályhoz tartozó vagy a középosztályba kerülni akaró embert szólítja meg, hanem az itt maradt – és szép számmal itt maradt – kádárista kispolgárt, aki csípőből irigy, zsigerből utálja a „nagy embereket”, akik „túl sokat képzelnek magukról”, nem olyanok, mint ők, többet keresnek, akik az elitnek soha nem bocsátják meg, hogy elit.

És persze a kispolgári létből való kikerülés e választónak akkor sem „kóser”, ha egy magyar vállalkozó (Simicska) gazdagszik meg. A kádári mentalitás döbbenetes módon előbb fogadja el egy multicég angol, német, svájci stb. vezetőjének a gazdagságát, mint egy magyarét, mert mi, magyarok, „hol vagyunk a nyugatiaktól”. És ha ezek után egy magyar vállalkozó meggazdagszik, akkor az csak csalás, rablás és korrupció eredménye lehet, tehát: fúj, csúnya gazdag magyar vállalkozó!"

Ugyanez vonatkozik Orbán Viktorra is.

"Az MSZP ezzel a plakáttal azt is „üzeni”, hogy a meggazdagodás nem lehet tisztességes dolog. Ha egy politikus – lásd Orbán Viktor – egy kiemelkedő, államférfiúi magasságú politikai pályafutás közepére viszonylagos jómódban él népes gyermekáldású családjával, akkor ez az MSZP sugallata szerint nagyon-nagyon csúnya dolog."

Minden tiszteletünk Fricz Tamásnak a kiállásért az igazságtalanul meghurcolt magyar milliárdos mellett!

photo_camera Kollégánk, Horváth Bence az első Békemeneten

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.