Sólyom nem áll a Paks ellen tiltakozók mellé

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hiába kérték fel környezetvédő szervezetek, Sólyom László volt köztársasági elnök nem vállalta, hogy a paksi bővítés elleni tiltakozás élére álljon. Állítólag azzal érvelt, hogy februárban lesz majd egy konferencia és ott majd kifejti álláspontját.

Tavaly decemberben a Paks Vobiscum konferencián ennél azért harciasabb volt. Ott azt mondta, hogy amikor Putyin magyarországi látogatásán a paksi bővítéssel "gyötörte", arra azt felelte, hogy:

"Magyarországon az államelnöknek ebbe nincs beleszólása, nincsen hatásköröm. Dehát rossz helyen mondja, mert az elnöki hivatal megvette már a láncokat, amikkel oda fogom magam kötözni a paksi kerítéshez. Lehetett hülyéskedni.”

A Magyar Narancs több, de meg nem nevezett forrásból származó értesüléseit a paksi bővítés elleni tüntetést szervező Lányi András a szokásos fordulattal élve sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta. Sólyom László titkársága a civilek és Sólyom találkozójának tényét nem cáfolta, de érdemben nem is válaszolt a feltett kérdésre. (Via Magyar Narancs)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.