Jól sikerült a külföldről szavazóknak készült állami oldal

POLITIKA
2014 január 29., 14:47
comments 9

Pont egy hete írtunk arról, hogy elindult a “választási ügysegéd“. Ezen oldalon lehet kérni, hogy a felvegyék a választási névjegyzékbe, ha nem itthonról szavaz. Akkor megkértük, hogy teszteljék a rendszert. Akik írtak nekünk, azoknak szinte mind tetszett.

Ágnes:

"Nekem minden simán ment. Kitöltöttem a magyarorszag.hu-n a kérelmet, hogy Brüsszelben akarok szavazni és 4 nap múlva már jött is a határozat egy e-mailhez csatolt pdf fájlban, hogy minden rendben. Nem adtam meg csak e-mail címet, úgyhogy nem tudom, hogy az állandó lakcímre küldtek-e bármit."

Dávid:

"Körülbelül egy hónappal ezelőtt próbáltam meg először ezt a regisztrációt. Mondanom sem kell, hogy akkor ez nem sikerült. Az oka egy eléggé egyszerű volt, egész egyszerűen a külképviseleti listán nem volt rajta Izrael, sőt, max 10 ország ha volt. Most hogy láttam ezt a cikket, gondoltam megpróbálom újra, aztán próba szerencse. Azóta kicsit a felület megváltozott, használható is a rendszer, sőt, elsőre sikerült a regisztráció."

Viktor:

"Itt kicsit meglepő, hogy a létező összes adatom meg kell adni, bar Ügyfélkapun keresztül leptem be - miért nem képes átemelni valamelyik Kubatov-listárol az adataimat akkor már? Most nagyon jól jött, hogy minden hivatalos doksim, fényképem fent van a Google Drive-on, különben honnan is tudnám a személyi számom (ami ugye csak a lakcímkártyán van, és nem egyenlő a szemelyi igazolványom számával). Ezt leszámitva, meglepően gördülékeny volt a regisztráció, nem volt semmifele érthetetlen menürendszer, elbujtatott opciók, állandó rendszerhibák, egy szimpla webes kerdőivhez hasonlatosan végig lehet pörgetni egy perc alatt."

Boglárka:

Kipróbáltam, és legnagyobb meglepetésemre, nagyon szuperül működik az oldal. Érthető, nem dob vissza hülye hibajelentéseket, 2 perc alatt végeztem :)

Sándor:

Chrome Beta for Android megbukott a személyi számon, akárhogy írtam be. Csatoltam. Múltkor amúgy pont küldtem, hogy a Chrome Desktop csak Magyarország tanúsítványát nem ismerte fel, és figyelmeztetett. Végül asztali böngészőből csak sikerült, egész könnyen, még Ügyfélkapu nélkül is végre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.