Közben új barátunk, Oroszország éppen kinyírja az egyetlen független hírtelevíziót

külföld
2014 január 30., 13:06
comments 11

A megszűnés szélére sodródott Oroszország egyetlen kormánytól független hírtelevíziója, a Dozsd. Szerdán hirtelen az összes orosz kábelszolgáltatónak az jutott az eszébe, hogy felmondja a tévétársaság szerződését.

Hogy honnan jött az ötlet? A Dozsd tulajdonosa, Alexandr Vinokurov mindegyik kábelszolgáltatóval beszélt, akik egybehangzóan állították, hogy egy olyan erősembertől, akit inkább nem neveznének meg. Vinokurov ebből arra következtetett, hogy Putyin közvetlen környezetéből telefonálhattak, máskülönben "nem szoktak ilyen hirtelen történni a dolgok".

A Dozsd elleni háború hétfőn kezdődött. A csatorna a hétvégén leközölt egy közvélemény-kutatást, ahol az iránt érdeklődtek, hogy a Szovjetuniónak fel kellett-e volna adnia Leningrádot a II. világháborúban, hogy megmentsék többszázezer, az ostrom idején éhenhalt leningrádi életét.

Bár a csatorna szinte azonnal visszavonta a kutatást és elnézést kért, több parlamenti képviselő azonnal hivatalos fellépést követelt. Ez nem történt meg, de szerdán a négy legnagyobb kábelszolgáltató bejelentette, hogy kiveszik a programcsomagból az adót. (Via Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.