A Dohány utcai Zsinagóga és a Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ is visszautasítja az állami támogatást

politika
2014 február 05., 12:14
comments 33

A Frankel zsinagóga már korábban visszautasította a pénzt, mert úgy látták, a kormány pozitív színben tünteti fel a Horthy-korszakot. A Dohány utcai Zsinagógáért Alapítvány a Magyar Holokauszt 2014 Emlékévre kiírt Civil Pályázati Alapból 20 millió forintot nyert a Dohány utcai zsinagóga és a Hősök temploma között elhelyezkedő temetőkert rendbehozatalára ahol 7500 gettóban meghalt zsidó van eltemetve. Ezt utasították most vissza.

A Kulturális Központ a német megszállás emlékművén akadt ki. "Nem kérünk a náci emlékművekből, nem kérünk a történelemhamisításból és nem kérünk a halottaink meggyalázásából. Nem kérünk ebből a politikai drámából, melynek áldozatává válhatnak őseink emlékei, és gyermekeink jövője. Nem csak az a bűnös, aki elvárja, hanem az is, aki megvalósítja!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.