Lázár: Orbán jövő héten válaszol a zsidó kerekasztalnak

parlament
2014 február 06., 15:45

A jövő héten ad konkrét választ Orbán Viktor miniszterelnök arra a három kérdésre, amit a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülésén a zsidó szervezetek felvetettek – közölte a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a kerekasztal ülése után a Parlamentben.

Lázár János azt mondta, hogy a tárgyaláson szerzett benyomásokról, javaslatokról és kritikákról tájékoztatni fogja Orbán Viktort, aki „minden magyar honfitársunknak és zsidó polgártársunknak” kíván válaszolni. Három olyan fontos kérdés kapott kiemelt figyelmet, amire a zsidó szervezetek választ várnak a kormánytól: „a körösmezői borzalom kérdése” és Szakály Sándornak, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójának ezzel kapcsolatban tett nyilatkozata, a józsefvárosi pályaudvarból kialakítandó Sorsok Háza emlékhely és oktatási központ, illetve a német megszállási emlékmű, amit az 1944. március 19-én történt német megszállás évfordulója kapcsán kíván felállítani a kormányzat – írja az MTI.

A Népszava azt írja, hogy a kormány a nemzetközivé dagadt botrány és a várható bojkott okozta szégyen ellenére is ragaszkodik a német megszállásnak állítandó szoborcsoport felavatásához.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.