Aktivisták másztak a Sándor-palotára Paks ellen tiltakozva

Tbg
politika
2014 február 09., 12:08
comments 36

A budai Várban található intézmény erkélyére vasárnap délelőtt kapaszkodtak fel hárman az Együtt-PM választási szövetség tagjai közül.

photo_camera )

Táblákat vittek magukkal, amiken "Döntsön a nép! Népszavazást Paksról!", illetve "Miért féltek a népszavazástól?!" felirat volt látható.

Az MTI tudósítása szerint egy létrával jutottak fel, amit társaik tartottak. A palotaőrök megpróbálták megakadályozni a merényt, de hárman sikeresen feljutottak.

Az aktivisták végül kiszedték az oromzaton lévő nemzetiszínű és uniós zászlókat, mintegy zálogba véve azokat "amíg Áder János köztársasági elnök nem küldi vissza a parlamentnek a paksi bővítésről szóló jogszabályt, illetve nem kezdeményez népszavazást az ügyben."

A három erkélyre mászó aktivistát és öt társukat a készenléti rendőrség előállította, mint azt a Párbeszéd Magyarországért Facebook-oldalán közölte:

garázdaság, és nemzeti jelkép megsértése miatt

A két leszedett zászlót feltehetően a Köztársasági Hivatal egyik dolgozója magához vette, majd újra kitűzték az épületre.

Az akcióban részt vett Szabó Rebeka parlamenti képviselő is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.