Dániában lelőtték a felesleges zsiráfot

ÁLLAT
2014 február 09., 16:49
comments 45

marius

Hiába tüntettek az állatvédők, a koppenhágai állatkertben ma lelőtték Mariust, a kétéves zsiráfot.

Az állatkert tudományos igazgatója szerint Marisunak gyenge minőségűek voltak a génjei, ezért csak a helyet foglalta a jobba anyagból készült zsiráfok elől. Bár több dán állatkert is felajánlotta, hogy befogadják a halálra ítélt állatot Mariust inkább lelőtték, mert

"máshol is a genetikailag fontosabb állatoknak kell a hely"

A tudományos igazgató szerint ez olyan, mint az oltás: most kicsit fájdalmas, de később jó lesz tőle. Hát szegény zsiráf valószínűleg nem így fogta fel.

Az állatot a park látogatói előtt felszeletelték, és az oroszlánoknak adták.

Tudományos szempontból nyilván egyáltalán nem tudom megítélni a döntést, de fogadni mernék, hogy a koppenhágai állatkertben most vissza fog esni a látogatottság egy darabig. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.