Ne tessék azon megsértődni, hogy a zsidók deportálása csak idegenrendészeti eljárás volt, mert egy csomóan így gondolják!

2014 február 10., hétfő 17:51
115

A holokauszt emlékév alkalmából a kormány eddig is nagyon ügyesen, érzékenyen nyúlt a témához.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ezeket nem vette túl jó néven.

Először tárgyaltak a kormánnyal, de nem tudtak megegyezni. Ezután bejelentették, hogy nem vesznek részt a kormány holokausztra emlékező programjain, és nem kérnek a nekik szánt állami pénzből sem.

Erre nyilván az a természetes reakció, hogy egy miniszter kioktassa őket.

Balog Zoltán emberminiszter szerint rövid távú gondolkodásmódról tanúskodik, hogy a Mazsihisz úgy döntött, hogy nem vesz részt a holokauszt-emlékév kormányzati programjain.

"Mindhárom dolog, amely ellen a Mazsihisz felszólalt, figyelmet, dialógust érdemel. Itt azonban nem egyszerűen a kormányról és a Mazsihiszről van szó. Van még itt 10 millió ember."

Most kicsit elbizonytalanodtam, de a kormány nem képviseli azt a 10 millió embert? Vagy legalább egy részüket. Egyébként, ha elég sokan gondolják, hogy nem is úgy volt a holokauszt, akkor tényleg nem úgy volt?

Az pedig ugyancsak elgondolkodtató, hogy sokan évtizedek óta Magyarországon mindig azt hangoztatják egy épp aktuális probléma kapcsán, hogy az az utolsó csepp a pohárban. Ha ez így folytatódik, hiteltelenné válhatnak (...) Néhány tucat történész van csak tisztában azzal, hogy mi történt 1941-ben Kamenyec-Podolszkban, és az elmúlt hetekig "néhány száz, néhány ezer ember hallott erről az eseményről."

Na, majd pont a zsidók fogják megmondani, hogy mi történt a rokonaikkal a világháború alatt. Egyébként is, mit kell lovagolni 15 ezer ember lemészárlásán, alig tud róla valaki? Meg általában sem kéne annyit nyafogni.

Ha ez nem simítja el a kormány és a zsidó szervezetek közötti vitákat, akkor semmi se.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt