Évértékelő standup komédia Gyurcsány Ferenccel - ÉLŐ

POLITIKA
2014 február 15., 15:07
comments 47
  • Gyurcsány Ferenc évet értékel.
  • Mi pedig közvetítjük, hogy egyetlen viccről és korrupcióvádról se maradjunk le.

17:30 A közvetítést ezzel befejeztük, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

17:27 Gyurcsány már el is viharzott.

17:25 Az ATV közben még egyszer megpróbált visszakapcsolni, de nem sikerült. Állítólag 18:10-től leadják felvételről az egészet.

17:24

"Mesterházy meg fogja magát verni"

- üzeni Orbánnak, aztán himnusszal és közös fotózással zárul a beszéd.

dk

17: 20 "Nem azért kell győzni, hogy több legyen egy picivel a családi pótlék, hogy beengedjük a fiatalokat ingyen az egyetemre, hogy kopasz fiatalok ne tépjék ki az ember kezéből a Népszabadságot. Hanem azért, mert itt állunk még a határon. Nem lehet hidat építeni Kelet és Nyugat közé, és aztán a hídon élni. Mi nyugaton szeretnénk élni."

17:16 Gyurcsány Radnótit szaval, a Nem tudhatomból idéz. "Radnóti egy magyar ember volt." Nem sokkal később rákanyarodik a megszállási emlékmű témájára. "Akkor szólok, ez a talpig magyar ember 1944-ben meghalt. Tudja, ki volt a gyilkosa miniszterelnök úr? Segítek: nem az SS lövette le, hanem egy magyar. Mi a bánat van ezzel a sassal? Meg a szeplőtlen országgal?"

17:14

"Elszabotálta a közvetitést.ÉÈrdekes az Mszp-közvetitésénél nem akadtak gondok.Ez már pofátlanság.Ugylátszik baloldal és baloldal közt is van külömbség. Ha tudták hogy megszakitják a közvetitést mért reklámozták? Szégyelje magát az atv vezetése.Pofátlanok."

Egy átlagos vélemény a DK-s kommentelők között a párt Facebook-oldalán.

17:11 Somogyi Zoltán az ATV-n közben nem győzi csitítani a közvetítés megszakadása miatt háborgó betelefonálókat.

17:09 Tovább robog a dilivonat. "Szent István visszament volna Etelközbe, ha olyan lett volna, mint Orbán. Tízszazalékos nyeregtáskacsökkentést hirdetett volna."

17:07 Kezd élesedni a standup-vonal. "Orbán is osztozott a közös tévhitben, hogy a rendszerváltás majd minket is felemel. Majd isszuk a sört, es aprókat büfizünk. De nem ez történt. Erre Orban most azt mondja, elindul keletre. De hogy nem találja meg ott a magyarok boldogságát, az tuti!" Újabb vastaps.

17:05 Az első vastapsot ez a mondat kapja:

"A magyarok többsege nem akar az Ön hitványságában osztozni."

17:03 Eközben az ATV-n.

somogyi

17:02

Micsoda egy silány fickó maga?

- kérdezi Orbántól/ról, amiért szidja az EU-t, miközben "kuncsorog az uniós pénzért".

17:00 Az unióban csalódott az ország, mondja Gyurcsány. "Csináltunk egy gazdaságilag és politikailag egységes Europát. "Jo ez? Fine!" De a melós tudja, hogy nem élhet úgy mint egy angol háziasszony. Mi ebből a kiút? Az orbáni válasz az, hogy menjenek a francba! Pedig a válasz az, hogy normális módon beszéljunk Európáról."

"Nem azt mondom, hogy holnap keressünk annyit. mint a párizsi pékek. Azt akarjuk, hogy Európában is legyen közelebb egymáshoz szegény es gazdag nemzet."

16:58 A nap kérdése: Vajon ha a köztévé bemehetett volna, most nézhetnénk a műsort?

16:55 "Orbán nem hazafi, nem Szent István folytatója. Ő álnok, erőszakos gyarmatositó, aki nem hagyja, hogy az légy, aki vagy." Szerinte a jobboldal javaslata nem Kádár 3, 60-as kenyere, hanem Horthy darutollas világa. "Egymással szemben áll két illúzió, ami fogva tartja az országot"

16:50

Át kell vinni Kádár népét a túlsó oldalra.

Eddig a legerősebb mondat. Ez lesz szerinte Mesterházy Attila feladata.

16:48 Úgy látszik, az ATV elengedte az élő adást. Minket ez természetesen nem rettenthet el, helyszíni tudósítónk hamarosan küldi a legforróbb idézeteket.

16:45 A közvetítés továbbra sem állt helyre. Pedig ez történik:

beszed

16:44 Addig is helyszíni miniinterjúnk a köztévé kitiltásáról.

16:42 Technikai problémák léphettek fel, az ATV-n megszakadt az adás.

16:39 Gyurcsány szerint könnyű lenne a beszédet csak Orbán gyalázására fordítani, de nem azt fogja tenni ("azért fog kapni Orbán" - nevetés). Szerinte történelmi válság van Magyarországon.

Itt állunk a semmi közepén

- mondja, de azt sem értjük, hogy miért kerültünk ide. A nemzetet szétszakították, a gazdaság nem nő, milliók szenvednek a mindennapi megélhetés miatt

- és ebben a pillantban megszakad a közvetítés

16:36 KEZ-DŐ-DIK!

Magyarországról fogunk beszélni, jelenről, meg a jövőről

- kezdi jelentőségteljes sóhaj kíséretében, majd külön köszöntötte Mesterházy Attilát, "Magyarszág következő miniszterelnökét".

photo_camera Közvetlenül a fellépés előtt

16:34 Gyurcsány még mindig nem kezdett, addig is:

vago

16:29

tapintható a feszültség

Már csak Gyurcsány Ferenc hiányzik a teremből. Rajta kívül a Bauer-Debreczeni-Vitányi hármas érkezett utolsóként, nagy taps kíséretében.

16:28 Mesterházy Attila a hátsó bejáraton érkezett. Őt aztán nem fogják most a Simon-üggyel zaklatni!

mesterhazy

16:25 VÉGE AZ ÁLLATOS MŰSORNAK AZ ATV-n!

photo_camera Sára kutya a 444 szerkesztőségben

16:21 Kuncze Gábor épp korszakot vált a helyszínen.

kuncze

16:20 Hogy értékelte az utóbbi éveket Gyurcsány?

16:16 Bajnait is meghívták, de más elfoglaltsása van, ezért nem jelent meg. Szigetvári Viktor viszont képviseli az Együtt 2014-et.

16:15 Persze a DK-sok sem jófejkednek mindenkivel. Éppen ma jelentették be, hogy bojkottáltják a közmédiát, olyannyira, hogy az évértékelőre be sem engedik a tudósítóikat. Az ATV közben élőben közvetít, amit itt is lehet nézni.

16:10 Micsoda, standup? Naná!

"Gyurcsány Ferenc úgy nyomja végig, mint Hofi"

- mondta egy néző Esztergomban az Origo riportja szerint, és tényleg ezt a formát hozza mostanában.

“Ági, hányan szeretnének látni minket ülni" - mondta például Vadai Ágnes társaságában egy székes affér miatt, de még ez is semmi volt ahhoz képest, amikor ördögi szeánszokról és huncut kalandokról viccelődött a Hét Olajfa rendezvényen. Nagyjából azóta, hogy

Most akkor hazamegyek :)

üzenettel nyugtázta az összellenzéki szerencsétlenkedést, nagyon érzi a komédiás vonalat.

photo_camera És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy Sas művész úr is a helyszínen van

16:08 Miről szól majd a beszéd? Nem kell Mitnézőpont Intézetnek lenni ahhoz, hogy az utóbbi hetek megszólalásai alapján megsejtsjük, legalább kétféle flowra ül majd fel a volt min. elnök.

  • Egyrészt a honnan van a fideszesek, és főleg Orbán Viktor pénze vonalra, ami miatt vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményezett már.
  • Másrészt szinte biztos, hogy erős lesz a stand-up comedy vonal.
photo_camera Kónya Péter és Vadai Ágnes már a helyszínen

16:05 Köszöntjük a kedves olvasókat, nézőket, hallgatókat, kommentelőket, lájkolókat, diszlájkolókat, megosztókat és mindenkit, aki talán épp ma dönti el, hogy soha többé nem olvas bennünket, mert már nem vagyunk az igaziak. Ez itt az élő közvetítés Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetőjének évértékelő beszédéről az évértékelők hétvégéjén - holnap ugyanis Orbán Viktor is értékel.

A helyszínről (a Westend Hiltonból) Tamás Bence Gáspár jelentkezik a valóság ízével, a stúdióból Plankó Gergő lohol az események után. A beszéd 16:30-kor kezdődik, a helyszínen már gyülekeznek a színtér tagjai. Tartsanak velünk!

dk_kongresszus_1

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.