Színpadon esett össze az Exploited énekese

2014 február 17., hétfő 19:09
7

Ha minden jól megy, májusig egészen biztosan nem lesz Exploited koncert a világon sehol, a legendás skót punkzenekar énekese ugyanis, az 57 éves Walter “Wattie” Buchan színinfarktust kapott.

Buchan és bandája a Tour of Chaos keretében lépett fel Portugáliában a Napalm Death és a Hatebreed társaságában, amikor az énekes térdre esett és rosszul lett a színpadon.

Kórházba vitték, a menedzsment pedig májusig az összes koncertjét lemondta.

Buchannek legalább egy hétig kórházban kell feküdnie. Már több száz rajongó írt neki, a hírről beszámoló skót lap, a Daily Record többek között egy magyar, Weaver Attila üzenetét is közölte:

A legjobbakat kívánom Magyarországról. Ne add fel, és légy jól!

Az Exploitedot a katonaságtól leszerelt Buchan alapította, 1980-as első albumukkal már jókora feltűnést keltettek. Maggie You Cunt c. számuk pedig a legkeményebb és szókimondóbb bírálata volt a nemrégiben elhunyt Margareth Thatcher Angliájának.

Az Exploited játszott Magyarországon, 1996-ban Győrben is felléptek, ahol a magyar punkok alaposan felháborították a polgárokat - ez a már-már legendássá vált híradófelvétel tökéletesen képet ad az akkori buliról és az Exploited-hamgulatról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt