Gaszton kutya szimatot fogott, és megoldotta a kabátlopási ügyet

bűnügy
2014 február 18., 13:30
comments 11

gaszton kutya

Az egyik támadó hátrahagyta a kabátját, Gaszton rendőrkutya pedig szagot fogott, így a munkatársai elfogták a miskolci rablókat – írja a police.hu. (Gaszton kutya vezetéknevét, arcképét és társát kitakartuk, hogy megvédjük személyazonosságukat a szervezett bűnözők elől.)

Tegnap 16 órakor Miskolcon a Miklós utcában két fiatal fiú odalépett egy 18 éves fiatalemberhez, akitől a kabátját követelték. A sértett elfutott, majd az útonállók a nyomába eredtek. Miután utolérték áldozatukat, a földre lökték, és bántalmazták. A tettesek egyike az erőszakkal elvett kabátot felöltötte, sajátját pedig hátrahagyta.

Ez lett a veszte, mert a rendőrök a Gaszton nevű rendőrkutya segítségével azonnal azonosították, a helyszín közelében elfogták, és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították a 15 éves fiatalkorú terheltet és a 13 éves társát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.