Áfacsaló céggel van kapcsolatban az adóhivatal elnökhelyettesének családja

Tbg
Egyéb
2014 február 19., 09:14

Kovácsics Iván NAV-elnökhelyettes fia és felesége a China Mart tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget.

- írja az Átlátszó.

Tudják, a China Mart az a pláza, aminek alagsorában a 444 felvételei szerint úgy adták számla nélkül a bocicsokit, mintha nem lennének adótörvények. Leleplező felvételeink után a China Marthoz kiszállt a NAV, és egy időre bezáratták az alagsorban tenyésző kereskedést.

A NAV pedig a magyar adóhivatal.

Az Átlátszó most megírta, hogyan hozható összefüggésbe egymással az adóhivatal és a China Mart tulajdonosa és sejteti, így lehetnek igazak azok a pletykák, miszerint az áfacsaló kereskedőcégek időnként "védve vannak" az adóhivataltól:

A bevásárlóközpontot eszerint az irat szerint a CECZ Trade Center Zrt. (korábban Fashion Mart Zrt.) üzemelteti. A vállalat egyedüli részvényese tavaly december óta a CECZ Közép-Európai Kft. A kínai hátterű Kft. pedig résztulajdonos a tavaly májusban alapított Első Magyar-Kínai Kereskedőház Kft.-ben, ahol a Eurobusiness Tanácsadó Kft. is érdekelt.

Részletek és a céghálóról készült grafika az Átlátszón.

---

Helyreigazítás

A 444.hu-n 2014. február 19. napján "Áfacsaló céggel van kapcsolatban az adóhivatal elnökhelyettesének családja" címmel megjelent cikkükben azt a hamis látszatot keltettük, mintha a CECZ Közép-európai Kft. illetőleg a CECZ Trade Center Zrt. "áfacsaló" lenne, vagy bármely más módon jogellenes kereskedelmi tevékenység folytatásában működne közre. A cikkben azt a valótlan látszatot keltettük továbbá, mintha e cégek bármelyike vagy bármelyikükre tekintettel más személy adóhatósági eljárással kapcsolatos jogellenes előnyben részesült volna."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.