Áfacsaló céggel van kapcsolatban az adóhivatal elnökhelyettesének családja

2014 február 19., szerda 9:14
17

Kovácsics Iván NAV-elnökhelyettes fia és felesége a China Mart tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget.

- írja az Átlátszó.

Tudják, a China Mart az a pláza, aminek alagsorában a 444 felvételei szerint úgy adták számla nélkül a bocicsokit, mintha nem lennének adótörvények. Leleplező felvételeink után a China Marthoz kiszállt a NAV, és egy időre bezáratták az alagsorban tenyésző kereskedést.

A NAV pedig a magyar adóhivatal.

Az Átlátszó most megírta, hogyan hozható összefüggésbe egymással az adóhivatal és a China Mart tulajdonosa és sejteti, így lehetnek igazak azok a pletykák, miszerint az áfacsaló kereskedőcégek időnként "védve vannak" az adóhivataltól:

A bevásárlóközpontot eszerint az irat szerint a CECZ Trade Center Zrt. (korábban Fashion Mart Zrt.) üzemelteti. A vállalat egyedüli részvényese tavaly december óta a CECZ Közép-Európai Kft. A kínai hátterű Kft. pedig résztulajdonos a tavaly májusban alapított Első Magyar-Kínai Kereskedőház Kft.-ben, ahol a Eurobusiness Tanácsadó Kft. is érdekelt.

Részletek és a céghálóról készült grafika az Átlátszón.

---

Helyreigazítás

A 444.hu-n 2014. február 19. napján "Áfacsaló céggel van kapcsolatban az adóhivatal elnökhelyettesének családja" címmel megjelent cikkükben azt a hamis látszatot keltettük, mintha a CECZ Közép-európai Kft. illetőleg a CECZ Trade Center Zrt. "áfacsaló" lenne, vagy bármely más módon jogellenes kereskedelmi tevékenység folytatásában működne közre. A cikkben azt a valótlan látszatot keltettük továbbá, mintha e cégek bármelyike vagy bármelyikükre tekintettel más személy adóhatósági eljárással kapcsolatos jogellenes előnyben részesült volna."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt