Bizonyíték a választási rendszer összeomlására

politika
2014 február 20., 12:39
comments 6

Tegnap azt írta az Index, hogy a Fővárosi Választási Iroda (FVI) körlevélben figyelmeztette a budapesti kerületek jegyzőit, hogy nem működik megfelelően a választásra üzembehelyezett informatikai rendszer.

A Fidesz szerint viszont minden rendben van a választási informatikai rendszerrel. A Nemzeti Választási Iroda szerint heroikus munka folyik, de nincs összeomlás.

Az Index most közölte a körlevelet, amiben az FVI hétfőn értesítette a budapesti kerületek jegyzőit. A Megyesné Hermann Judit, az FVI helyettes vezetője által aláírt levélben azt írják, hogy a kifejezetten választási célra kiépített országos informatikai hálózat, a Nemzeti Választási Rendszer a kerületek választási irodáiban felállított választási számítógépekről „még nem elérhető” – írja az Index.

Az iroda vezetője ma elismerte, hogy igénybe kell venniük az anyakönyvi szolgáltató alrendszert és az okmányirodai gépeket az ajánlóívek nyomtatásához. Viszont az egyéni választókerületi választási irodák kérése volt, hogy az elmúlt négy évben a választási hálózatról teljesen leválasztott, és az önkormányzatokról fizikailag is kiköltöztetett berendezéseket újra használatba vegyék – mondta Pálffy Ilona.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.