Egy kárpátaljai oligarcha figyel, nehogy korrupt ukránok kerüljenek a hatalomba

külföld
2014 február 25., 13:26
comments 8

Kárpátalján az Egységes Centrum (JC) párt elkezdte az átalakuló ukrán államhatalom helyi személyi kinevezéseinek figyelemmel követését – közölte a párt. A csak Kárpátalján befolyásos JC szerint a „korrupciótól teljesen elrohadt államgépezet” csupán az átláthatóság, nyitottság és szakmaiság biztosításával újítható meg.

Az új hatalomba való kinevezésekkor derül majd ki, hogy a tegnapi ellenzék tagjai levonták-e a megfelelő következtetéseket a történtekből, és nem indul-e ismét virágzásnak más zászló alatt az állami, gazdasági és rendvédelmi korrupció – írják.

A JC Kárpátalja leggazdagabb üzletember-politikusának, Viktor Baloga parlamenti képviselőnek és családjának (parlamenti képviselő és megyei vezető öccseinek és szintén képviselő unokatestvérének) a pártja, ami az ukrajnai megye sok önkormányzatának adja a többségét. Ez a párt honosította meg Ukrajnában, így Kárpátalja magyarlakta településein is a szavazatok tömeges felvásárlásának gyakorlatát a választások idején. (MTI)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt