Itt a Bitcoin botrány?

gazdaság
2014 február 25., 08:39
comments 14

1. A Vírus

Több százezer gépet fertőzött a Pony vírus, ami ellopja a Bitcoint használók pénzét. Eddig 85 pénztárcát rámoltak ki, a lopott összeg nem ismert egyelőre

2. Nem Működik A Mtgox.com

A legnagyobb japán Bitcoin kereskedő oldala bezárt. Egyelőre egy fehér lap várja a látogatókat. A Business Insider szerint csak átmeneti a leállás, a Blockchain.info pénztárca szolgáltató technikai gondja lehet az okozó. Más információk szerint nagyobb a baj: a mtgox.com vezetői a leállás előtt távoztak a Bitcoin Alapítványból és február hetedikén már voltak kifizetési gondok. Mindezt megkoronázta az a pletyka, hogy hackerek törték fel a japán kereskedő szervereit és 744 ezer Bitcoint loptak, 350 millió dollár értékben.

3. Árfolyam

Rekord alacsony: 22 százalékkal esett, 423 dollár jelenleg egy virtuális érme. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.