Az Alkotmánybíróság előtt a Kétfarkú Kutya Párt ügye

POLITIKA
2014 február 26., 09:41

Miután a viccpárt többször is sikertelenül próbálkozott azzal, hogy bejegyezzék a bíróságon, az Alkotmánybírósághoz fordultak. Az elutasítás indoklása legutóbb például arról szólt, hogy

„a kérelmező bejegyzése esetén a »kétfarkú kutya párt« név hétköznapi használata az általános erkölcsi felfogással ellentétes, méltatlan képzettársításra adhat alapot, ezáltal a névalkotás társadalmi követelményeinek nem felel meg”.

És korábban is főleg a névvel volt a baj. Most viszont az Alkotmánybíróság befogadta az ügyet, vagyis úgy döntött, illetékes a kérdésben. Aminek a végén egyáltalán nem biztos, hogy az MKKP-t is elismerik majd annyira, mint mondjuk a Magyar Hajnalt, de komolyan vehető indoklása azért jó eséllyel születik majd. További részletek az Átlátszón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.