Bangkokban már a lövöldözés a normális ügymenet

2014 február 26., szerda 7:55
0

Bár a miniszterelnök már elmenekült a fővárosból, nem csitul a helyzet Bangkokban. Sőt, az éjszakai fegyveres összecsapások a Reuters helyszíni riportja szerint már a mindennapok részének számítanak. Szerda este is lövöldöztek ismeretlen fegyveresek a kormányellenes tüntetők tábora körül. Most senki sem sérült meg, a napokban viszont több halálos áldozat is volt.

Fotó: REUTERS/Athit Perawongmetha

Szombaton egy ötéves kislány is életét vesztette. Őt kormánypárti tüntetők lőtték agyon, amikor az ország keleti részén, Khao Samingban tüzet nyitottak egy éjjeli piacon a kormányellenes tüntetőkre. A kislány egy tésztás standnál állt, amikor egy autóból tüzet nyitottak a tüntetőkre. Egy golyó fejbe találta.

Fotó: REUTERS/Athit Perawongmetha

A Demokrata Párt hívei négy hónapja követelik a korruptnak tartott Jinglak Sinavatra és kormánya távozását. Szerintük a demokratikusan megválasztott vezetés valójában Jinglak bátyja, a börtön elől külföldre menekült korábbi kormányfő, Thakszin Sinavatra irányítása alatt áll. November óta legalább húszan haltak meg és százak sebesültek meg a tüntetésekben.