Nem biztos, hogy Putyin elfogadja majd az ukrán elnökválasztás eredményét

külföld
2014 március 04., 11:27
comments 29

Putyin sajtótájékoztatójának lényege röviden. (Itt közvetítettük hosszabban.)

photo_camera AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / ALEXEY NIKOLSKY
  • Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy erőt alkalmazzon a Krímben a fennálló „törvénytelenség” miatt, de csak végső esetben.
  • De ha háborúba is mennek, akkor sem Ukrajna népe ellen, nem lőnének nőkre és gyerekekre.
  • Putyin tagadta, hogy a Krímben a főbb hivatali épületeket elfoglaló, oroszul beszélő egyenruhások orosz katonák lennének, azokat inkább önvédelmi egységeknek nevezte. Arról, hogy az egyenruhájuk az oroszokéhoz hasonlít, azt mondta, ilyeneket bárhol be lehet szerezni.
  • Oroszország bármilyen beavatkozása megfelelne a nemzetközi jognak, nem úgy, mint a Nyugat több lépése, mint például amikor figyelmen kívül hagyták az ENSZ döntéseit, és bevonultak Líbiába, Afganisztánba és Irakba.
  • Viktor Janukovics Ukrajna legitim elnöke, de alkotmányellenesen megbuktatták a hatalmat átvevő fegyveres bűnözők, így nincs politikai jövője. Oroszország azért adott neki menedéket, mert különben megölték volna Ukrajnában.
  • Julija Timosenkót várják Moszkvába, de Putyin kiemelte, hogy Timosenko nem tagja az ukrán kormánynak.
  • Oroszország nem fogja elfogadni az ukrán elnökválasztás eredményét, ha az a jelenleg az utcán tomboló terror közepette lesz megtartva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.