Hétmillió forintot kapott a MOB-elnök sajtósa

2014 március 5., szerda 9:45
8

Az Átlátszó kérte ki a 2012-es olimpia utáni jutalmakat az Emmi-től. Összesen amúgy a kormány 2,18 milliárd forintot osztott szét a sikeres olimpiai szereplésért. A minisztérium nem akarta kiadni az adatokat, a lapnak végül pereskedés után sikerült hozzájutnia azokhoz.

Ami érdekes, hogy a sportolók mellett sokszor, de nem mindig a szövetségi elnököknek is jutott a jutalomból.

Kapott pénzt például a tornásszövetség elnöke, Magyar Zoltán, és Martin György, a polós szakszövetség vezetője is, ő négymillió forintot. Ötmillió forint járt a kézilabda-szövetség vezetőjének, Vetési Ivánnak, viszont a legsikeresebb sportág, a kajak-kenusok elnökének, Baráth Etelének nem jutott semmi.

Ő a Blikknek elmondta, meglepve hallotta, hogy más sportágakban az elnökök is kaptak jutalmat. A 72 éves sportvezető elmondta, ő még soha egyetlen olimpia után sem kapott állami jutalmat.

Olyan korábban nem fordult elő, hogy a kormány megjutalmazza a háttérben dolgozó alkalmazottakat, most azonban Borkai Zsolt MOB-elnök sajtósa, Sipos Gertrúd is kapott hétmillió forintot az olimpia után.

Az összes adatot az Átlászó honlapján lehet végigböngészni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt