Hétmillió forintot kapott a MOB-elnök sajtósa

Az Átlátszó kérte ki a 2012-es olimpia utáni jutalmakat az Emmi-től. Összesen amúgy a kormány 2,18 milliárd forintot osztott szét a sikeres olimpiai szereplésért. A minisztérium nem akarta kiadni az adatokat, a lapnak végül pereskedés után sikerült hozzájutnia azokhoz.

Ami érdekes, hogy a sportolók mellett sokszor, de nem mindig a szövetségi elnököknek is jutott a jutalomból.

Kapott pénzt például a tornásszövetség elnöke, Magyar Zoltán, és Martin György, a polós szakszövetség vezetője is, ő négymillió forintot. Ötmillió forint járt a kézilabda-szövetség vezetőjének, Vetési Ivánnak, viszont a legsikeresebb sportág, a kajak-kenusok elnökének, Baráth Etelének nem jutott semmi.

Ő a Blikknek elmondta, meglepve hallotta, hogy más sportágakban az elnökök is kaptak jutalmat. A 72 éves sportvezető elmondta, ő még soha egyetlen olimpia után sem kapott állami jutalmat.

Olyan korábban nem fordult elő, hogy a kormány megjutalmazza a háttérben dolgozó alkalmazottakat, most azonban Borkai Zsolt MOB-elnök sajtósa, Sipos Gertrúd is kapott hétmillió forintot az olimpia után.

Az összes adatot az Átlászó honlapján lehet végigböngészni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.