Matolcsy György egy Frei Tamás könyvben olvasott a Magyarország elleni támadásról, és egyből tovább is küldte Orbánnak

POLITIKA
2014 március 6., 16:02
comments 65

Emlékszem, amikor Matolcsy György bejelentette, hogy a nemzetközi bankári körök támadást indítottak Magyarország ellen, pont A bankár című Frei Tamás könyv jutott eszembe, ami pont erről szól. Most kiderült, hogy nem csak nekem. Wiedermann Helga, Matolcsy volt kabinetfőnöke könyvet írt a közös évekről, ahol leírta, Matolcsy honnan vette az ötletet.

A nemzetgazdasági miniszter figyelmét a fia hívta fel a könyvre, aztán egy éjszaka alatt el is olvasta. Másnap pedig elküldte a releváns részeket Orbán Viktornak. A könyv arról szól, hogy néhány amerikai bankár a forint elleni spekulációval próbálja meg a padlóra küldeni Magyarországot. A releváns részek ezek voltak a könyvből:

"Országok elleni támadáshoz kezdésként kell egy laza kis leminősítés"

"Az akaratos magyarokat ezúttal senki nem fogja megmenteni"

Mindezt onnan tudjuk, hogy a Heti Válasz szemlézte a még meg nem jelent könyvet, azzal a kommenttel, hogy az élet a forgatókönyvet szinte pontról pontra megvalósította. Hát persze. Remélem, azt a részét nem fogja megvalósítani az élet, amikor Frei bérgyilkost akart bérelni, hogy megölesse a miniszterelnököt.

Via

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt